En klimatsmart telefon går det?

Från sajten:
image

En smartphone som går att byta batteri eller skärm på själv. Låter det som en självklarhet 2020? Knappast! Eller vänta nu här..

Teracube

Känns namnet igen? Nej, tyvärr vet nog väldigt få om att det ett företag som heter så. Men de är synd för de har sett vad som händer med våra gamla telefoner och har därför fokuserar på framtiden och klimatsmarthet istället för rena specifikationer på telefonerna.

Teracube 2e

Teracubes 2e är företagets andra modell med ett klimatsmart tänkande som en av de viktigaste beståndsdelarna. Men telefonen kommer även med prestanda som räcker för de flesta där ute.

Specifikationer

Android 10.0 (stock) med garantier för 3års uppdatering av operativsystemet och även säkerhets bugg fixar.

En MediaTek Helio A25 Octa-core processor på 1.8Ghz kombineras med 4GB RAM med 64GB+(128GB microSD) lagringsutrymme.

Dessutom erbjuds en 6,1” HD+ IPS Display, en 13+8MP kamera med en 8MP dito för selfies.

Ett batteri på 4000mAh som laddas med USB-C låter telefonen hålla igång hela dagen och lite till. För Teracube erbjuder något som ingen annan smartphone tillverkare erbjuder. Ett utbytbart batteri.

Teracube erbjuder även 4års garanti på telefonen, med hjälp utav ett utbytesprogram. När telefonen går sönder så skickar de ut en nyrenoverad telefon och den gamla skickas med samma låda tillbaka för att lagas och sedan vänta på att sin nästa användare.

När telefonens liv inte längre går att slänga så är hela skalet gjort av nedbrytbar plast.

Skulle någon person utan tummen mitt i handen vilja laga sin käraste ägodel så är detta fullt möjligt.

Detta är dock inget för de kräsna flaggskepps seglarna där ute, men som sagt så är det en telefon som skulle räcka bra för gemene man.

Just nu finns denna telefon endast som ett Indiegogo projekt, alltså en sida där vem som helst kan bidra till att företag kan ta fram nya produkter och tjänster som de annars inte haft möjlighet till. Detta kallas för cruwdfunding.

Detta projekt sponsrades till 100% på bara 40minuter. Vill någon köpa en egen Teracube 2e så kostar det just nu $99. Teracube lovar även levereras innan julafton, för den som vill ge denna bit av framtiden till någon.

Låter det intressant, läs mer på Indiegogo.