En hummer som med Android kan köra som en krabba

Från sajten:
image

Många där ute skulle nog säga att namnet Hummer kan likställas med amerikansk militär och “soppa”slukande monster maskin.

Hummer

Hummer är en del av motorfordon koncernen GM (General Motors) som även äger märken så som Ford, Dodge och Chevrolet. Här ingår även tillverkaren GMC som i sin tur äger märket Hummer.

Hummer EV ‘supertruck’

Under ett event visades en ny Hummer upp för allmänheten. GMC Hummer EV kommer med en familjär design men har även fått ett mer futuristisk utseende. Upp till 50mil på en laddning och en kraftfull motor som enligt uppgift kunna utvinna upp till 1,000 “hästar” eller 745kW på high-end “Edition 1” modellen. För den som gillar fart så kan det nämnas att Hummer EV kommer att erbjuda, 0-100 på ca 3 sekunder. Med en toppfart som får många andra att få svårt att hinna med. Här vill vi på Tekninveckan påminna om att den maximala hastigheten i Sverige är 120km/h.

Supertrucken skall även vara extremt lätt att fickparkera då den skall komma med ett system som gör att bilen skall kunna “röra sig som en krabba”.

Interiör

Interiören är ljus och öppen med mycket teknik. I stereopaketet kan 14st högtalare från BOSE återfinnas. Något som inte syns eller hörs däremot är att hela bilen är byggt på en Android plattform. Med en processor från Intel som utlovar 64GB RAM och styrs delvis via infotainment systemet. Dessa kommer att bli uppkopplade till Googles tjänster som t ex Google Play Store och Google Maps inom en snar framtid.

Här visas en GIF från GMC hur Hummerns infotainment system kan se ut. Detta med hjälp av Unreal Engine.

Widgets

Systemet kommer att kontrolleras till viss del via widgets. Allt i från höjden på chassi, aktivera krabbgång till att visa maximala värden för vad bilen klarar av att utsättas för vad gäller lutningar och nuvarande värden.

Förbokning

Hummer EV finns att förboka resan nu men leverans är beräknad till hösten 2021. Priset kommer hamna på ungefär 1 miljon. ($112,595) men då är den modellen också fullt utrustat. Hummer kommer även att erbjuda billigare modeller i framtiden då med kortare räckvidd och mindre motorer. Dessa beräknas se dagens ljus under 2024 och kommer att kosta ungefär 700.000kr ($799,995). Om och när vi får se dessa monster maskiner i Sverige så lär ingen misslyckas att se dem.

Valutakurs: 2020-10-26

Källa: Engadget, GMC

Den där bilen är inte ens säkert att den kommer över huvudtaget. Det var knappt en bil dom visade upp, mest CGI.