En bra och stabil OnePlus-telefon vid namn Nord 2T

Från sajten:
image

OnePlus fortsätter sin galna frammarsch med nya telefoner. Senaste i raden heter OnePlus Nord 2T 5G.

Telefonen är en mellansegmentstelefon med några av de bästa funktionerna från deras flaggskepp OnePlus 10 Pro. Telefonen har fått 80W SUPERVOOC Fast Charging med ett batteri på 4,500 mAh. Det här är samma snabba hastighet på laddning som flaggskeppet. I övrigt påminner telefonen väldigt mycket om sin föregångare, OnePlus Nord 2 – en telefon vi verkligen gillade.

OnePlus Nord 2T

Gorilla Glass över skärmen och en metallram runt hela telefonen.

Design

Baksidan är i plast med en metallram runt hela telefonen som trots plasten förmedlar ett solid intryck. Skärmen skyddas av Corning Gorilla Glass 5. Knapparna sitter helt rätt för någon med handstorlek 10. På högersidan har vi on/off knappen, ovanför den har vi trestegsreglaget som styr ring, vibrera och tyst, precis som vi har på OnePlus andra telefoner. På vänstersidan har vi volymknappen. Alla knappar har god stuns och upplevs inte någonstans billiga. Under skärmen har vi en fingeravtrycksläsare som fungerat bra varje gång vi använt den. Frontkameran är placerad längst upp till vänster och har även upplåsning med ansiktsigenkänning om så önskas.

OnePlus Nord 2T

Kameramodulen påminner något om OnePlus 9 Pro.

Det som särskiljer mobiler mest i dagsläget är kameramodulerna. OnePlus Nord 2T har en design på kameramodulen som mer påminner om OnePlus 9 Pro. Vi har även sett den här designen hos andra tillverkare. Designen är två svarta stora cirklar som gör att linserna ser ut att vara större än vad de faktiskt är. Istället har linserna placerats på olika positioner i de stora cirklarna. Till höger om de svarta cirklarna finns det två LED-lampor. Den ena fungerar och den andra är antagligen bara utsmyckning för den kan inte göra något. I den övre cirkeln har vi huvudkameran och i den nedre har vi de två linserna som ska bistå huvudkameran med att ta bättre bilder. Om man tittar i rätt vinkel med rätt ljus så kan man se att OnePlus har skrivit DOL HDR på den nedre linsen. Det här är Sonys DOL-HDR-teknik, Mer om det nedan.

OnePlus Nord 2T

När OnePlus Nord 2T laddas går det undan. närmare bestämt 80W

Laddning på upp till 80 watt

Vi fick först se deras snabbladdning SuperVOOC i OnePlus Nord 2 CE, sedan uppdaterad med än mer watt i OnePlus 10 Pro. Från början är det Oppos laddstandard som OnePlus nu har inkorporerat. Att ta en av de starkare försäljningspunkterna och addera till sin billigare telefon är ett djärvt drag men kom då ihåg att OnePlus Nord 2T inte kommer med trådlös laddning.

Har vi bara med oss laddaren på 80W kommer kabel räcka gott och väl för att inte behöva ströladda trådlöst. Det går så snabbt som att på endast 32 minuter går vi från 0 till 100 procent och bara 15 minuter får vi en hel dags batteri (61 procent). Batteriet som sitter i telefonen är ett batteri på hela 4500 mAh vilket är 500 mAh mindre än flaggskeppet. OnePlus Nord 2T behöver inte skämmas för sina 4500 mAh utan har bra sällskap av exempelvis Samsung S22+ med flera i den här storleken.

Undersidan av OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T har en USB-C port som klarar av 80W

Normalt användande ger oss en till två dagars batteritid. Med tanke på hur snabbt det går att ladda upp telefonen kan det vara bättre att hitta en ny rutin för hur den ska laddas än att göra det över natten. Även om den har optimerad nattladdning för att öka batteriets livslängd och undvika överladdning. Telefonen är TÜV Rheinland-certifierad för säker snabbladdning, och den har nio olika temperatursensorer och en integrerad krets (IC) för att säkerställa att telefonen förblir säker och sval, oavsett om den laddas eller används.

OnePlus Nord 2T framsida

OnePlus Nord 2T har en skärm på 90 Hz.

En skärm på 90 hz

Skärmen är en Fluid AMOLED skärm, istället för 120 Hz får vi nöja oss med 90Hz, HDR10+. Det vi saknar här från OnePlus är LPTO. LPTO kom med OnePlus 10+ och betyder att skärmen dynamiskt kan växla från 120 Hz till 1 Hz. Funktionen sparar på batteri åt oss. Med OnePlus 2T får vi nöja oss med en fast uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Storleken på skärmen är på 6.43 tum i 20:9 ratio och en upplösning på 1080 x 2400 pixlar. ppi ligger på 409 ppi. Det här är likadan skärm som sitter i Nord 2 och Nord CE Allt det här skyddas av Corning Gorilla Glass. I det här segmentet är det en helt rimlig skärm.

Baksidan av OnePlus Nord 2T med fokus på linserna i kameramodulen

I rätt vinkel ser vi att de två stora svarta cirklarna innehåller tre linser.

Kameran

Den här mobilen har blivit utrustad med Sonys IMX766. Huvudkameran är på 50 megapixlar och bilderna som tas kombinerar linserna på telefonen. De två andra är en ultravidvinkel på 8 megapixlar med 120° fält och en Monolins på 2 megapixlar. Det går att fotografera med ultravidvinkelkameran om vi verkligen vill få med hela vyn eller alla vännerna vid en gruppbild. Men annars gör vi bäst att hålla oss till huvudkameran.

Baksidan på OnePlus Nord 2T i helfigur.

En snygg färg på baksidan.

Kameraupplevelsen är något otydlig, först kan vi välja att slå på eller av 50MP. Vad av egentligen innebär framgår inte. Vi kan också välja att slå eller av HDR, eller ha det på Auto. Vi kan också slå på AI-scenförbättring direkt i kamera-appen. Sedan finns det en flik som heter Mer och därunder PRO. Där kan vi välja JPG eller RAW. Ytterligare finns det Inställningar för kameran på operativsystemsnivå där det går att göra inställningar gällande funktioner av hur vi tar bilder och dylikt. Under inställningar finns det ett val som heter Ultratydligt AI-läge. Den går inte att aktivera. Oklart om vad den gör där över huvudtaget. När vi slagit på vad vi tror är de bästa inställningarna är bilderna som kommer ut bra, de presterar väl i mörker och motljus. Det blir fina porträttbilder. Det här gäller huvudkameran. Bilderna som kommer från ultravidvinkelkameran blir platta och stundtals får vi färger som flyter ut. Frontkameran är likadan som på flaggskeppet OnePlus 10 Pro, hela 32 megapixlar, och ger oss riktigt bra upplösning på våra Selfies. Vi kan filma med både huvudkameran och frontkameran samtidigt vilket säkert uppskattas av många.

På flaggskeppsmobilen 10 Pro stod det tryckt P2D50T, på Nord 2T står det DOLHDR vilket syftar på Sonys DOL-HDR-teknik som är en bildbehandlingsteknik för motiv med hög kontrast. Den syntetiserar olika exponeringsförhållanden till en bild så att både ljusa och mörka data kan ses samtidigt, något som gör att den producerar tydliga färger även när bilder tas mot starkt ljus för både video och stillbild.

OnePlus Nord 2T som visar shelf

Shelf på OnePlus Nord 2T

Operativssystemet

OnePlus kommer att se till att Nord 2T fortsätter att leverera två stora Android-uppdateringar och tre år av säkerhetsuppdateringar. Det är enkelt sagt så länge vi förväntas kunna lita på den här telefonen. Något i underkant. OnePlus Nord 2T kör Android 12 med OxygenOS 12.1. Det är en mycket trevlig upplevelse med ytterst lite extra lull lull. Är man van vid OnePlus tappning på gränssnittet känner man igen Zen-mode och OnePlus Shelf. Zen-mode är en funktion som gör att telefonen går in i ett läge där störande notiser och annat som tar din uppmärksamhet försvinner. OnePlus Shelf är ett gäng enklare widgets som vi kommer åt genom att svepa ner från högerkanten på skärmen.

Hur mycket det här används är givetvis upp till var och en men OnePlus ser inte ut att ha gett det någon större kärlek och Shelf är inte något banbrytande utan snarare bara några widgets gömda under en svepgest. Allt drivs med MediaTek Dimensity 1300 krets, det är en uppdatering från föregående modells 1200 och till vardags märker vi aldrig att det får svettas och vid spelande av Fortnite upplever vi att MediaTek Dimensity 1300 kretsen presterar bra.

Zen mode på OnePlus Nord 2T

Zen-mode på vår telefon som säger till oss att lägga undan telefonen.

Vad vi saknar

För att vara en telefon inom det här prissegmentet har vi fått väldigt mycket bra telefon för pengarna som det är. Vi kan dock sakna trådlös laddning och att telefonen skulle vara vattentålig.

## RECENSION: ONEPLUS NORD 2T

FÖRDELAR

 • SuperVOOC-laddning på 80W.
 • Stort batteri.
 • Bra huvudkamera.

NACKDELAR

 • Saknar vattentålighet.
 • Ingen trådlös laddning.

DETALJER

 • Telefonen leveras med OxygenOS 12.1 baserat på Android 12.
 • Huvudkamera: Sony IMX766 Sensor på 50 Megapixlar
 • Ultravidvinkelkamera: 8 megapixlar 120°
 • Monokromkamera: 2 megapixels
 • Frontkamera: : Sony IMX615 32 megapixlar
 • 80W SUPERVOOC laddare
 • USB-A till USB-C kabel
 • 4500 mAh batteri
 • Två nanosim-kortsplatser för nano-SIM med 5G
 • Färg: svart eller grön,
 • 8 GB Ram och 128 GB lagringsminne eller 12 GB Ram och 256 GB lagringsminne
 • Storlek: 159,1 × 73,2 × 8,2 mm
 • Vikt: 190 gram
 • Skärm: 6,43 tum AMOLED
 • Upplösning: 1 080 x 2 400
 • 5G: sub-6
 • Processor: MediaTek Dimensity 1300, 3,0 GHz

SAMMANFATTNING

I en tid då mellansegmentet hos en telefontillverkare blir allt viktigare har OnePlus en ruskigt bra och stabil telefon att erbjuda. Kameran är mer än vad vi förväntar oss, batteriet är stort och laddningen är snabb. Kvaliteten känns gedigen och det enda vi saknar är trådlös laddning och vattentålig. Att låta telefonen få samma snabba laddning som sitt flaggskepp är ett djärvt drag från OnePlus och vi är inte annat än nöjda.

BETYG: 4 / 5

1 gillning

Hyfsat pris men frågan är om den kniper platser från A52s och A53

Det kan nog bara @Stefan_Sandstrom svara på :wink:

Eftersom jag tror det bara är jag och @pao som är Android användare här så känner jag att vi får bestämma det.

Personligen skulle jag inte köpa denna framför A53....mycket för jag gillar inte vad OnePlus är nu från vad de var för 3-4 år sedan

1 gillning

Jag använder Androidtelefoner minst 2 timmar varje dag. Räknas inte det :wink:

1 gillning

Men har noll koll på Samsung.

du är en fin person...det räknas :heart:

1 gillning

Du glömmer ju mig. :frowning: :joy:

2 gillningar

ibland känns det bara så ensamt

2 gillningar

Håller med dig. OP var mer intressant förr. Nu när Samsung lyft A klassen och dessutom har lång support så är de bättre. Motorola tycker jag gör lite intressanta grejor däremot :slightly_smiling_face: