En annorlunda smart plug med energimätning

Från sajten:
image

Smarta pluggar är något av ett måste i våra smarta hem. Däremot så är det inte alltid som dessa passar in eller kan kombineras bredvid varandra optimalt.

Evvr Smart Plug är en ganska annorlunda smart plug som dessutom har inbyggd energimätning. Istället för att trycka in all elektroniken i en kontakt som sticks in i vägguttaget så har de valt att lägga tekniken i en liten dosa mitt på en förlängningskabel.

Tanken enligt företaget är att komma runt de problem som kan uppstå om utrymmet är för smalt eller om intilliggande kontakter tar upp för mycket plats. Så, trots sin klumpighet finns det en tanke bakom designen och visst ligger det något i det?

Den smarta pluggen från Evvr har stöd för Apple Home och ansluts enkelt till ditt smarta hem. Själva kontakten finns i flertalet olika utförande, även typ F som fungerar här i Sverige. Den klarar av upp till 16 Ampere.

Att mäta energikonsumtionen i hemmet kan vara ett bra sätt att få ner sina räkningar på eller åtminstone upptäcka produkter som kanske drar alldeles för mycket ström på grund av ålder eller andra orsaker.

Produkten är inte lanserad än men via hemsidan går det att förhandsboka för 1 amerikansk dollar för att kunna köpa den för ett 40 procent lägre introduktionspris om 24 dollar. För övrigt så har företaget sitt huvudkontor i Danmark.

Källa: Evvr