Elsparkcykel-bolag sätter ut sparkisar utan tillstånd i flera städer

Från sajten:
image

Dålig stämning från alla håll och trottoarkanter när bolaget Ryde ställer ut elsparkcyklar i Stockholm utan tillåtelse.

Den gamla devisen “Om man inte är först får man vara bäst” verkar inte ha varit en stor faktor när det Norska bolaget Ryde skall slå på stort i Sverige. Då kör man snarare på vem som är busigast med myndigheterna.

Ryde har sökt tillstånd men då det kom in för sent fick man nej.

Det hindrade alltså inte bolaget från att ställa ut sina elscootrar ändå. Vad som händer nu är inte klart. Dagens Industri som först rapporterar det har ej fått svar från polisen i detta nu. Trafikborgarrådet Daniel Helldén är däremot rejält putt.

Enligt Nordic Micromobility har Ryde även ställt ut elsparkcyklar i Växjö och Gävle utan tillstånd. Ett så kallat danskt tillvägagångssätt – från Norge. Nordic Micromobility är en samarbetsorganisation som består utav Rydes konkurrenter Bird, Bolt, Dott, Lime, Superpedestrian, Tier och Voi.

Har helt missat Superpedestrian. Trodde det var olagligt för elsparkcykelföretag att ha namn som är längre än fyra tecken.

1 gillning

Haha, man måste ha cape för att få köra med dem.

2 gillningar

Från sajten:
image

Polisen menar på att man har större brott att beivra än att flytta elsparkcyklar – mord och sånt.

Vi skrev häromdagen att elsparkcyklar-bolaget Ryde har ställt ut sina elsparkisar trots att man boomat att få tillstånd att göra det. Detta uppskattas av i princip ingen och bland annat från politiskt håll ropade man på Polisen att ta hand om bekymret.

Polisen svarar nu till Dagens Industri att man har viktigare saker att ta hand om så som narkotika- och våldsbrott samt gängkriminalitet.

Från sajten:
image

Rydes elsparkcyklar kommer att vara försvunna från Stockholmsgator med start i morgon onsdag – antingen genom eget eller myndigheternas försorg.

Ta bort era elsparkisar annars kommer farbror polisen (faster polisen går nog också bra). Ja detta meddelar Stockholms stads trafikverkkontor till Rydes konkurrenter som Dagens Industri tagit del av.

Bråttom är det också. Om Rydes elsparkcyklar inte är borta senast onsdag den 27 april så kommer polisen skriva ett föreläggande. Därefter kommer de att plockas bort av myndigheterna.

Tidigare så svarade polisen med att man inte har resurser att tänka på elsparkcyklar också men det verkar alltså som att man nu ändrat sig. Alternativt har man fått så mycket stöd från staden i hanterandet så att allt de behöver göra är att skriva ett föreläggande så tar staden hand om resten.

Ryde ställde ut sina cyklar efter att man nekats tillstånd. Man menade att tillståndsprocessen var orättvis. Man har även ställt ut cyklar i Gävle, Växjö och kanske även Umeå utan tillstånd.

Såg skiten ute i Umeå i lördags. Stod lite här och var. Misstänker de var utan ström.