Elon Musk får grönt ljus att sätta in en dator i mänsklig hjärna

Från sajten:
image

Elon Musks företag Neuralink har fått godkänt av amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA att påbörja deras första kliniska studier på människor.

Det här innebär att Neuralink nu kommer att kunna implantera deras datorenheter i människors hjärnor. Vilket blev nästan exakt som Elon Musk förutspådde i november när han hävdade att företaget var ungefär sex månader bort från att testa Neuralink på människor.

Vi får se vem som blir deras första testkanin i studien och varför de går med på ingreppet. Förhoppningsvis är det människor med medicinska behov som mirakulöst får hjälp. Det finns de som spekulerar i att Elon Musk själv kan vara en av de frivilliga eftersom han tidigare uttalat sig om att han planerar att få en Neuralink implanterad.

Det är värt att nämna att Neuralink har hamnat i hetluften tidigare efter anklagelser om djurplågeri och är under utredning för transporterande av kontaminerade enheter. FDA har tidigare avvisat Neuralinks ansökan om mänskliga prövningar efter att ha identifierat flera risker som behövde åtgärdas.

Neuralink är inte det första företaget som planerar att implantera dator-gränssnitt på människor. Exempelvis Synchron har redan fått godkänt av FDA och genomfört liknande studier. Rekryteringen till Neuralinks studier har än så länge inte öppnats men om du är intresserad så lär det släppas mer information inom kort.

Via: The Verge

1 gillning

Väntar på att Apple ska ge oss Siri direkt i hjärnan så att man äntligen kan bli dum och glad.

2 gillningar

Ja så länge jag kommer att kunna uppgradera med mer minne, så är jag all in!

1 gillning