Elizabeth Holmes dömd till minst 11 år i fängelse

Från sajten:


Elizabeth Holmes lurade världen att hennes företag Theranos tagit fram en revolutinoerande metod att testa blod – det hade deinte. Nu döms hon till 11 års fängelse.

Holmes stora idol var Steve Jobs. Ett tag blev hon också hyllad som en ny Steve Jobs. Det var när världen, och framförallt investerare, trodde att hennes uppfinning kunde upptäcka både cancer, diabets och det mesta däriemallan genom ett enkelt blodprov. I själva verket testades blodet bakom kulisserna med olika typer av utrustning från konkurrenter.

Men så fort sprickorna började visa sig i fasaden så kracklerade det hela ganska omgående år 2015 när The Wall Street Journal avslöjar det hela. 2018 stängs hela bolaget ner och 2021 blir hon åtalad för flera punkter av bedrägeri och döms att betala skadestånd. Idag blev det också klart att hon döms till fängelse i minst 11 år och max 14 år.

Hennes jurister argumenterade för 18 månader i husarest. Delvis för att hon är gravid med sitt andra barn.

Det har gjorts både dokumentärer och tv-serier baserat på Elizabeth Holmes. Bland annat The Dropout på Disney+. Det finns också en poddserie från Third Ear Studio med samma namn.

1 gillning