Elgato lanserar teleprompter för kreatörer

Från sajten:


Är du kass på vad du ska komma ihåg att säga i dina videos eller streams så har Elgato visat upp sin alldeles egna telepromter som faktiskt ser ut att vara riktigt smart.

Att memorera ett manus är inte helt lätt men det finns vissa minnesknep man lär sig med tiden. Men om du tampas med tusentals omtagningar för att du tappar tråden så kan Elgato Prompter vara en vettig produkt att kika närmare på. Prompter består av en 9-tums skärm som vi kopplar in till vår dator och sedan kan vi spela upp vad vi vill på skärmen. Det kan vara allt från en chatt när vi streamar live eller ett manus som rullar i det tempot vi önskar. På baksidan kan vi antingen fästa en mobiltelefon eller en systemkamera och det fina är att linsen är placerad så vi alltid tittar rakt in i kameran medans vi läser.

Elgato Prompter kostar 299 euro och priset kan snabbt skena iväg beroende på om du köper till de olika tillbehören som finns på hemsidan så som en arm så den går att fästa på skrivbordet. Det går även att montera egen belysning direkt på Elgato Prompter om så önskas. Vill du kika närmare på alla tillbehör så går det att göra på deras hemsida.

Källa: Elgato

Galleri

Ahhh, minns tillbaka när jag skulle redigera Marcus Attefors första video – dessa dagar, dessa minnen!

Dum fråga, men varför speglas promtern istället för att visa skärmen direkt?

Kameran sitter placerad bakom spegeln, för att du ska kunna titta rakt in i kameran när du läser.

1 gillning