Elements och Shapes blir Thread Border Routers

Från sajten:
image

Nanoleaf har släppt en firmwareuppdatering för Elements och Shapes. Denna ger produkterna stöd för Thread Border Routers.

Kanadensiska företaget Nanoleaf ligger återigen i framkant när det gäller att anamma Thread för sina produkter. Via en uppdatering till ljuspanelerna Elements och Shapes kan dessa nu agera som Thread Border Routers.

De produkter på marknaden som tidigare kunnat agera som Thread Border Routers har varit Apple HomePod mini samt Apple TV 4K. Via uppdateringen från Nanoleaf kan nu alltså även Elements och Shapes agera som Thread Border Routers vilket stabiliserar ditt nätverk men också möjliggör att andra produkter kan anslutas till dessa om de har stöd för Thread.

I praktiken innebär detta att du kan ansluta produkter som har stöd för Thread till Nanoleaf Elements och Shapes, t ex produkter från Eve. En förutsättning är givetvis att befintliga produkter är anslutna till ditt wifi-nätverk. Fördelen med Thread är att de uppkopplade enheterna meshar med varandra och tillsammans skapar ett stabilare och självläkande nätverk. Det senare innebär att om en produkt inte skulle svara så tar signalen en annan väg.

Uppdateringen finns redan för användare av iOS (app-version 6.1) och väntas släppas inom kort för Android också.

Källa: 9To5Mac

Men hur är det, är thread egentligen igång? Har vi några enheter som använder det utöver Nanoleaf E27-lampan?

Jadå, Thread är igång och fungerar och produkterna som har stöd blir fler och fler. Utöver E27 från Nanoleaf så har vi ju även Apple HomePod mini samt en drös produkter från Eve; Eve Energy, Aqua, Weather, Door & Window, Light Switch.

Värt att notera är att det bara är de senaste produkterna från Eve som har fått stöd, äldre versioner får inte detta. Fler produkter är på gång också från Eve, bland annat Thermo.

Sen har ju även Google stöd för Thread i Nest Wifi, Nest Hub Max och Nest Hub 2 - dock har de inte aktiverat stödet än så gud vet vad de väntar på…

Magiskt tack!