Earin A-3 - Större är inte alltid bättre

Från sajten:
image

Vi har tidigare varit på Earins kontor och fått en genomgång av tanken och skapandeprocessen bakom hörlurarna. Vi har även släppt en video med en jämförelse mellan A-3 och diverse andra lurar. Men hur står de sig nu efter ett tags användande? Är vi fortfarande lika imponerade?

Förpackning och design

Hörlurarna kommer i ett svart eller silvrigt metallfodral. Det första man slås av när man öppnar locket är hur små lurarna är. De är lätta att ta ur och sätta in i fodralet, något som inte alla tillverkare tänker på vid design av laddetui. Hörlurarna är lätta att få på plats i öronen och för oss som har öron som inte är så kompatibla med lurar som inte är in-ear så sitter de förvånansvärt bra. Hörlurarna är identiska så det är bara att sätta dom på plats så avgör de själva i vilket öra de sitter. Den blanka delen på luren med loggan är även den en touchknapp för att styra funktioner för uppspelning och samtal samt för att aktivera röstassistenten.

Batteri och anslutning:

Det utlovas en batteritid på 5 h vilket stämmer bra med vad vi får ut av lurarna. Med fodralet får du ut ca 30 timar total speltid. Det tar ca 1,5 h att ladda hörlurarna till 100% Man har gömt anslutningsknappen för bluetooth bakom plastbrickan på baksidan, Plastbrickan finns där för att möjliggöra trådlös laddning i och med att övriga fodralet är i metall. Vill man ansluta och ladda fodralet med en kabel är det USB-C som gäller.

Ljudet

För oss som föredrar in-ear och anser dessa ha bättre ljud än vanliga så överraskar A-3 rejält och vi får tänka om. Att de är mindre har inte alls påverkat ljudet i negativ bemärkelse och vi häpnas över hur bra de låter. Filmer och musik har ett klart och fint ljud med en djup bas. Man har hållit sig till en ganska plan EQ-kurva för lurarna och inte dragit på bas och diskant, likt munnen på en leende smiley. Trots denna plana kurva så får vi alltså en djup bas som vi kan jämföra med både in-ear och over ear-lurar.

Slutsats

Det korta svaret på den första frågan är JA! Vi är fortfarande imponerande över att Malmföretaget Earin lyckats skapa ett så imponerande ljud i så små lurar, som dessutom inte är in-ear. Det ska bli spännande att se vad övriga tillverkare kan kontra med för att komma upp i samma ljudkvalitet. Earin har verkligen satt en ny standard iom A-3. Det enda vi egentligen har att klaga på är att locket inte är stumt utan lite rörligt i sidled.

Specifikationer

  • Element på 14,3mm
  • 20hz – 20khz frekvensomfång
  • Bluetooth 5.0
  • Stödjer SBC, AAC, AptX, AptX low latency’
  • Batteritid på 5 / 30 h
  • Svett, stänk och dammresistenta
  • Svart eller silvrigt laddfodral
  • Pris: 2500 kr

Betyg 5/5

Teknikveckan rekommenderar starkt

 

Recensionsexemplar från Earin