EA måste byta namn på FIFA-serien till EA Sports FC

Från sajten:
image

Efter att ha haft rättigheterna till FIFA i 29 år förnyas inte längre avtalet och EA Sports måste byta namn på sitt välkända fotbollsspel.

Efter sommaren nästa år kommer spelserien att behöva byta namn till EA Sports FC. Det sägs att EA Sports har betalat 150 miljoner dollar årligen för rättigheterna. När FIFA nu påstås vilja dubbla denna summa ska EA Sports ha vägrat och det lyckades till slut inte nå varandra under förhandlingarna.

EA Sports äger fortfarande rättigheterna till spelare och ligor. Det som kommer att behöva byta namn och utseende är turneringar som tillhör FIFA – exempelvis VM. EA Sports har haft rättigheterna sedan 1993 och är en av världens mest populära spelserier.

Via: Expressen

Det är ju i alla fall tur att de får behålla rättigheterna för spelare och ligor. Det hade varit nådastöten annars

Känns som att FIFA förlorar mest på att inte ha sina turneringar med i spelet.

1 gillning

Japp.

1 gillning

Vore roligt om spelet som en pik till Fifa kommer att ha alternativa turneringar i demokratiska länder.

För att inte tala om all korruption inom FIFA!

Blatter, Platini m fl.

Redan 1,5 mdr/år låter mycket och man undrar hur mycket EA omsätter årligen på detta spel? Ohemult populärt om girigbukarna tänkte klämma dem på det dubba...

Jag tyckte att det lät orimligt mycket men har givetvis ingen koll på omsättning med mera.

Ars Technica uppger samma summor!

De verkar sälja 20–25 miljoner exemplar av FIFA-spelen varje år.

Från sajten:


Efter tre år som Piemonte Calcio har EA fått tillbaka licensen för Juventus.

En av världens största fotbollsklubbar har de tre senaste åren varit exklusivt för FIFA-spelens konkurrent Pro Evolution Soccer. Det är sedan tidigare avslöjat att det också blir sista året som spelserien kommer använda sig av FIFA i namnet.

Då nästa års spel blir första med namnet EA Sports FC. Men licensen för Juventus kommer sträcka sig tre år framåt oavsett vilket namn EA använder.

Via: The Verge

1 gillning

Från sajten:


Fuskverktyg till spel blir allt vanligare och EA har nu utvecklat sitt egna system för att sätta stopp för det.

När FIFA 23 släpps till PC blir spelet först med EAs antifusk-system EAAC (EA AntiCheat). EA har tidigare förlitat sig på tredjepartssystem att bekämpa fusk men eftersom EA sällan kan bidra med hjälp till dessa system har de nu utvecklat ett eget.

EAAC kommer inte att släppas till alla speltitlar men EA säger att det är nödvändigt till onlinespel med tävlande. När FIFA 23 nu även kommer ha cross-play mellan konsoler och PC är det ännu viktigare att konsolspelare får rättvisa matcher med PC-spelarna.

Via: Engadget

Från sajten:


I FIFA 23 kommer vi att kunna spela med Ted Lassos fotbollsklubb AFC Richmond och spelarna som gjort sig kända från serien.

Komediserien Ted Lasso på Apple TV+ handlar om hur den amerikanska tränaren Ted Lasso tar sig an den brittiska fotbollsklubben AFC Richmond. Serien blev snabbt en succé och nu ser EA till att karaktärerna kommer till FIFA 23. Hela laget kommer att finnas tillgängligt med spelare som Roy Kent, Jamie Tartt, Sam Obisanya och Dani Rojas.

Till och med fotbollsarenan Richmond’s Nelson Road finns med och självklart kommer du att kunna använda Ted Lasso som tränare. FIFA 23 släpps till PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC och Google Stadia den 30 september.

Via: Engadget