Dyson kombinerar luftrening med brusreducerande hörlurar

Från sajten:
image

Dyson som är mest kända för sina luftrenare och dammsugare slår till med en intressant kombo. Ett par brusreducerande hörlurar som har inbyggd luftrening är något vi inte sett tidigare.

Ett av årets, än så länge mest iögonfallande produkter står Dyson för med sina Dyson Zone Headphones. Det är ett par hörlurar med brusreducerande funktion och som toppas med en inbyggd luftrenare. Nertill finns ett avtagbart visir som fästs med magneter och ger en något udda look och som blåser filtrerad luft till din näsa, mun och haka. I bygeln över huvudet finns tre kuddar som avlastar hörlurarna och här sitter även batterierna.

Dyson Zone Headphones

Produkten är inte framtagen på grund av pandemin utan har utvecklats under hela sex år och ska inte primärt ses som något för att hålla virus och bakterier borta. Snarare är produkten tänkt för att ge människor en möjlighet till att kunna andas mindre förorenad luft oavsett var de går någonstans. På bilden nedan syns ett antal av de många prototyperna (faktiskt hela 500 stycken enligt uppgift).

Dyson Zone Headphones

Detta är även företagets första produkt inom kategorin hörlurar och har tre olik ANC-lägen (Active Noise Cancellation); Isolation, Conversation och Transparency.

När det gäller luftrening finns här fyra olika lägen; low, medium, high och auto. Allt kan kontrolleras via en dedikerad app som även visar aktuell status över luftkvaliteten där du befinner dig.

Pris är i dagsläget inte känt men produkten ska börja säljas senare i år.

Källa: Engadget

Så otroligt dumt.

1 gillning

image

Är det redan 1:a april?

1 gillning

Lätt att skratta åt men jag skulle inte bli förvånad om exempelvis Japanerna ser det annorlunda🤷🏻‍♂️

Verkar inte vara en så bra idé det där:

Eller i Kina!

Roger brukar ju se snygg ut men inte med dessa.:joy:

Från sajten:
image

Dyson som mest är kända för sina handdammsugare har gett oss lite mer information om deras kommande hörlurar.

Dyson har utöver handdammsugare en del fantastiska luftrenare och den tekniken kombinerar de nu med ett par hörlurar. Hörlurarna vid namn Dyzon Zone är ett par over ear-hörlurar som har brusreducerande funktion, till detta kommer ett visir över munnen som ska rena luften åt användaren.

Prylen har inbyggt filter och två miniatyriserade luftpumpar i hörlurskåporna, sedan leds luften ner till mun och näsa. Visiret i sig ska inte nudda ansiktet. Enligt Dyson är de luftrenande hörlurarna tänkta att vända sig till människor i urbana miljöer där det finns bekymmer med buller och luftföroreningar.

Dyson Zone 4

Hörlurarna ser utifrån bilderna gigantiska ut och tillsammans med visiret liknar den som använder dem mer en tv-spelsfigur än en person som har problem med buller och luftföroreningar. Det preliminära priset ligger på £ 749 vilket omvandlat till svenska kronor blir cirka 9500 kronor. Det är ett saftigt pris för att få ren luft i ett land som Sverige, men det sa vi om vatten på flaska också, så vem vet det här kanske blir en grej.

Roger på Feber har testat en prototyp av hörlurarna på gatorna i Stokholm.

Hörlurarna har ett 2600 mAh batteri som ger användaren upp till 50 timmars ljud. Detta är utan luftrenaren igång. Med luftrenaren igång på lägsta inställningen får vi ut 4 timmar, på medium 2,5 timmar och på den högsta inställningen endast 1,5 timme. Det kanske tar oss till arbetet men inte någon längre flygtur. Vikten på hörlurar och visir är hela 670 gram och utan visiret påkopplat väger hörlurarna in på 595 gram. Det är ganska mycket om man jämför med AirPods Max som väger 384.8 gram eller Sony WH-100XM5 som väger endas 249 gram.

Dyson Zone 4

Luftlurarna har hela 11 mikrofoner, ANC-systemet använder åtta av dessa till att reducera stadsljud upp till 38 dB och mikrofonerna sägs övervakar omgivande ljud 384 000 gånger i sekunden. Dyson Zone ska med sina 40 mm drivers kunna återge frekvenser mellan 6Hz-21kHz. Det är möjligt att ta av visiret om så önskas. I visiret finns ett elektrostatiska filter som fångar upp 99 % av partikelföroreningarna så små som 0,1 mikron. Det finns även filter i visiret som tar bort K-Carbon som mest finns i stadsföroreningar. Dyson är tydliga med att Dyson Zone inte skyddar mot Covid-19. Givetvis finns det en app till hörlurarna där det går att reglera luften och ANC.

Hörlurarna kommer vara tillgängliga att beställa i mars månad och kommer levereras strax efter det.

Källa Dyson

Galleri

Dyson Zone 4
Dyson Zone 4
Dyson Zone 4
Dyson Zone 4

image