"Duck Hunt"-pistol användes för att råna butik

Från sajten:


NES Zapper var en av 80-talets mest ikoniska speltillbehör som skeppades med Nintendos 8-bits spelkonsol.

En man från South Carolina i USA har gripits för att ha rånat en butik beväpnad med en ljuspistol som kopplas till Nintendos 8-bits spelkonsol. Zapper-pistolen användes till NES-spel som ”Duck Hunt”, ”Hogan’s Alley” och ”Gumshoe”. Rånaren ska ha kommit över 300 dollar i kontanter.

Enligt polisen ska mannen ha viftat med den fejkade pistolen mot en kassörska och krävt pengar från kassan. Polisen lyckades fånga rånaren strax efter på en närliggande parkeringsplats med nämnda NES-pistol i byxorna. Nintendos Zapper-pistol från år 1984 sticker ut en aning med sin orangea och gråa färg men rånaren ska ha målat över den med svart färg. De släppte senare en bild på pistolen i ett twitterinlägg.

Man robs gas station with Nintendo ‘Duck Hunt’ pistol: sheriff https://t.co/W9zPl0yxuK pic.twitter.com/nGHELXwr39

— WFLA NEWS (@WFLA) May 31, 2023

Trots att det kan låta lite humoristiskt i efterhand när ett brott har begåtts med en leksak så får vi inte glömma att i den stunden så var pistolen äkta för kassörskan. Nintendos andra spelkonsol Super NES fick även den ett liknande tillbehör men istället för en mesig pistol så var det en bazooka som hette Super Scope.

Via: Engadget