Ducatis första eldrivna motorcykel

Från sajten:
image

Ducati presenterades under 2021 som enda leverantör av motorcyklar till racingserien MotoE från och med nästa säsong fram till 2026. Nu visar de, för första gången, upp motorcykeln som de ska tävla med.

Modellen heter V21L och är väldigt lik deras övriga racingmodeller med mycket kolfiber och tufft utseende. Motorn har 150 hästkrafter och ett batteri på 18 kWh. Vikten är hög jämfört med exempelvis motorcyklarna som tävlar i MotoGP, den väger 225 kilo, varav hälften utgörs av batteriet. Den är dock 35 kilo lättare än den modell som används i MotoE i år och som levereras av Energica. Toppfarten ska vara cirka 275 km/h.

Även om detta är Ducatis första eldrivna motorcykel så har de många års erfarenhet av att utveckla tävlingsmotorcyklar. Den erfarenheten har de tagit med sig även när de har utvecklat denna modell. Med tanke på att de även använder tekniker från tävlingsmotorcyklarna i utvecklingen av motorcyklar för vanliga vägar så kan man tänka sig att denna teknik även kommer att användas i dessa så småningom.

Vad säger ni? Skulle en eldriven motorcykel vara något att susa fram på?

Via: Engadget

Underbart.. Tyst och snabbt... :grinning::motorcycle::battery::electric_plug:
Samtidigt som det är bättre för miljön.. :deciduous_tree: