DreameBot L20 Ultra gör rent hus längs väggarna

Från sajten:
image

IFA 2023 i Berlin som är världens största elektronikmässa är över för i år. Med mer än 2 000 utställare fanns det onekligen mycket att titta på och en var Dreame.

Kinesiska företaget Dreame närvarade vid årets elektronikmässa IFA 2023 i Berlin. I samband med att mässan öppnade officiellt så passade Dreame även på att presentera en helt ny robotdammsugare, DreameBot L20 Ultra som utvecklats till att få en ny unik funktion som gör att den kommer åt ända in till kanterna. Vi skrev om denna produktlansering tidigare och nu hade vi möjligheten att titta närmare på hur det hela fungerar. Utöver själva nyheten med DreameBot L20 Ultra så visades även ett antal andra nya produkter upp vilka vi återkommer till längre ner i artikeln.

Robotdammsugaren DreameBot L20 Ultra

Dreame har på senare år presenterat en mängd olika produkter som underlättar städningen i våra hem, inte minst robotdammsugare. Vi har tidigare testat ett par av deras olika modeller, bland annat DreameBot L10 Ultra samt DreameBot L10S Ultra och är överlag nöjda med vad de presterar. Den stora nyheten med DreameBot L20 Ultra är att moppen kan flyttas ut mot sidan när robotdammsugaren kör längs en vägg eller golvlist. På så sätt kommer mopparna åt att rengöra ända in till kanten vilket inte varit möjligt tidigare. Det har då alltid lämnats en kant kvar som inte moppats vilket efter ett tag kan bli lite snuskigt.

En annan liten, men ack så smart detalj är att det nu går att starta dammsugningen manuellt via toppen på laddstationen. Då DreameBot L20 Ultra är en robotdammsugare med automatiskt tömning och påfyllning av vatten samt tömning av dammbehållaren så är laddstationen av modell större. Att nu enkelt kunna gå förbi och bara trycka på knappen är behändigt och underlättar lite för den late…

I videoklippet nedan ser vi hur det ser ut när den moppar invid kanten. Mopparna kan givetvis också lyftas när en matta detekteras så att de inte blöts ner i onödan. Nu ger kanske inte en demonstration av det här slaget rättvisa då det är en begränsad yta varför man som åskådare får lite känslan av att den bara snurrar runt på samma ställe men det kan ju ha att göra med hur man valt att ställa in att dammsugningen ska ske.

DreameBot L20 Ultra har redan fått ett antal utmärkelser på IFA 2023 som stolt visades upp i Dreames monter. Här syns ett par av utmärkelserna, placerade ovanpå laddstationen där vi också ser att denna inte har samma släta yta framtill som vi är vana vid från tidigare modeller. Den känns nu lite mer som en möbel vilket kan vara klokt med tanke på att de tar mer plats och kanske inte kan gömmas undan så enkelt.

Utöver den nya moppteknologin, MopExtend Technology så tvättas och torkas moppborstarna i laddstationen så att robotdammsugaren alltid är redo att ta sig an nya städäventyr. Sugkraften på 7 000 Pa ser till att få upp smutsen effektivare och tack vare automatisk tömning av dammbehållaren så ska robotdammsugaren kunna sköta dammsugningen upp till 75 dagar utan att man som användare behöver tänka på något.

Robotgräsklipparen Dreame A1 Roboticmover

En mycket överraskande produkt som visades upp i montern var deras kommande robotgräsklippare, Dreamae A1 Roboticmover som lockade många besökare. Dreame A1 har vi skrivit om här och visst är det en otroligt läcker robotgräsklippare?

Denna är tänkt att lanseras i två olika färger och kräver ingen begränsningskabel. En sensor mappar upp gräsmattan precis på samma vis som deras robotdammsugare och sedan är det fritt fram att rita upp no-go-zoner som bör undvikas.

Dreame A1 beräknas lanseras globalt till våren 2024 och en gräsmatta i storleken 600 kvadratmeter klipps på en halv dag vilket är ganska snabbt.

Poolrengöringsrobotarna Dreame Wybot

Dreame visade också upp två olika poolrengöringsrobotar i sin monter; Dreame Wybot SW1200 samt Dreame Wybot SW800. Nu vill Dreame uppenbarligen inte bara ta hand om vår dammsugning och gräsmatta utan också våra pooler. I montern fanns en “minipool” där det gick att se SW800 rengöra väggarna och botten. Båda modellerna är trådlösa så ingen krångel med kablar.

Poolrengöringsroboten SW1200 är utrustad med smart navigering som använder avancerade algoritmer för att rengöra poolen. Den mindre modellen saknar de algoritmerna men tar sig an uppgiften på liknande sätt. De kan detektera väggar, stegar och brunnar för att leverera ett gott resultat. Allt styrs via appen som har sju olika rengöringslägen.

SW1200 (nedan) har tre motorer och dubbla rullborstar för att effektivt ta bort smuts i poolen. Kapslingsklassen är IPX8 och körtiden för SW800 är 180 minuter och för SW1200 är det 210 minuter som gäller.

När och om det blir en global lansering av dessa får vi återkomma med, likaså pris för de båda modellerna.

Skaftdammsugare från Dreame

Att Dreame hjälper oss att hålla rent i hemmen med sina robotdammsugare är ingen nyhet men de har också ett sortiment av olika skaftdammsugare som tar upp den där vardagliga smutsen på golven. De finns i olika prisklasser och en del med extra tillbehör och finesser.

I montern gick det också att se hur pass kraftig sugstyrka en av deras skaftdammsugare har och detta på ett ganska kul vis. Skaftdammsugaren placerades utan skaft och munstycke över ett hål och i en sluten behållare fanns ett antal vikter som sedan lyftes – ett kul och annorlunda sätt att visa på att sugkraften är något att räkna med.

Dreame har numera också ett par olika modeller av skaftdammsugare som även moppar golven vid dammsugning. Även dessa finns i olika modeller och prisklasser beroende på vad man som konsument är ute efter.

Plattången Dreame Hair Glamour

En lite annorlunda produkt som visades upp i Dreames monter var en plattång. Japp, ni läste rätt – en plattång bland alla robotar så visst höjdes det på ögonbrynen när denna beskådades. Jämfört med de plattänger undertecknad stöter på i hemmet så kändes denna betydligt kompaktare än många andra. Dreame Hair Glamour är en trådlös plattlång som lovar upp till 25 minuters användning på en laddning vilket väl räcker till att räta ut de mest envisa lockarna. Den visades upp i en gråsvart version samt en ljusrosa. Huruvida denna kommer att lanseras inom närtid framkom inte.

Utöver en plattång så har Dreame redan lanserat en fön också tidigare i år. På hemsidan finns information om Dreame Hair Glory som finns att beställa via olika återförsäljare för strax under 2 000 kronor.

Sammanfattningsvis så visade Dreame upp en mängd intressanta produkter utöver deras dragplåster, DreameBot L20 Ultra. Mest överraskande var deras kommande robotgräsklippare som ser ut att kunna bli en utmanare på marknaden, inte minst för att företaget besitter en mängd kunskap från deras robotdammsugare. Mycket av denna data bör på något sätt kunna överföras till en produkt som gör samma sak fast utomhus. Nja, inte riktigt samma sak men den är tänkt för att navigera och klippa ytor på ungefär samma vis som en robotdammsugare navigerar inomhus för att dammsuga alla ytor. Vi får se när det väl är dags!

Källa: Dreame