Dreame R10 Pro - allt behöver inte vara uppkopplat

Från sajten:
image

I en värld där allt ska kopplas till en app och vara uppkopplat och smart så är det ibland rätt befriande att testa en produkt som bara är att koppla in och börja använda. Idag ska vi ta en närmare titt på Dreame R10 Pro.

Generöst med tillbehör

Dreame R10 Pro är en sladdlös skaftdammsugare och med i kartongen har det inte snålats på tillbehör. Vi får med en laddare, ett batteripaket, ett metallrör, en motoriserad miniborste för till exempel soffor. Vi får även med en borste som klarar flera olika ytor, en rullborste, en bredare borste, en flexibel slang samt ett väggfäste så att vi kan hänga dammsugaren på väggen. Här kunde dock Dreame ha tänkt till lite extra och gjort ett fäste som även har plats för tillbehören så att de slipper ligga i städskåpet. Även laddningen borde ha gått via väggfästet istället för att vi manuellt ska dra ur laddaren och lägga sladden på golvet varje gång vi ska städa.

Många tillbehör som gör städningen lättare

Behövs en skaftdammsugare?

”Jag har ju en robotdammsugare så vad tusan ska jag med en skaftdammsugare till?” kanske många tänker, men efter en tids användning så har Dreame R10 Pro blivit min bästa vän. Robotdammsugare i all ära men om man har barn hemma så smulas det mer eller mindre varje gång något ska förtäras. Att då ha en skaftdammsugare nära till hands är helt fantastiskt smidigt då man på några sekunder kan göra rent under exempelvis köksbordet. Ett annat exempel där skaftdammsugaren har briljerat här hemma är när det behövs dammsugas i soffan efter det obligatoriska fredagsmyset.

Inte ett popcorn kvar efter filmkvällen

Ingen plats för tillbehör och en trött sladd som hänger

Vi kom nyligen hem från sommarstället på Gotland och efter flera turer till Tofta strand så såg insidan av bilen mer eller mindre ut som en sandstrand. Då var det bara att koppla loss det långa skaftet och sätta på det lilla munstycket och göra rent i bilen. När det kommer till rengöring av skaftdammsugaren så är det en enkel process. All smuts samlas upp i en behållare i dammsugaren och genom att trycka på en knapp kan vi tömma allt skräp direkt i papperskorgen. Det finns även filter i dammsugaren som fångar upp alla partiklar och även dessa kan vi enkelt plocka ut och rengöra.

Dammbehållaren tömmer vi med ett knapptryck rakt ned i papperskorgen

Men den är ju inte “smart”

Det finns ingen cool OLED-display som visar massa information eller någon möjlighet att koppla upp dammsugaren till en app men vet ni vad? Det är faktiskt rätt skönt. Allt behöver inte vara uppkopplat utan ibland kan det få vara så enkelt som att dra in två skruvar i väggen för fästet, peta in dammsugaren och så får det vara bra sen. Dreame har dock varit smarta ändå med R10 Pro då batteriet är utbytbart så när det börjar bli dåligt så kan vi klicka hem ett nytt istället för att åka till tippen med hela dammsugaren. Apropå batterier så klarar R10 Pro att dammsuga i upp till 65 minuter. I testet har vi kört mestadels på det kraftfullaste sugläget och då klarar den cirka 50 minuter vilket vi tycker är godkänt för de flesta hemmen.

Undertecknad har stört sig på dammet där i många månader

På ovansidan av dammsugaren finns ett reglage där vi kan välja mellan tre olika sugstyrkor och sedan en låsknapp som gör att vi slipper att hålla in “avtryckaren” som gör att dammsugaren är igång. Det finns inte någon risk för träningsvärk då vikten ligger på endast 1,65 kilo. Undertecknad som har kört med en våt- och torrdammsugare innan, som väger betydligt mer, är tacksam för den låga vikten. På ett av munstyckena som är till för att dammsuga golvet finns även LED-lampor så vi enkelt kan se smuts i trånga hörn och mycket annat.

LED-lampor som lyser upp på trånga och mörka ställen

Recension: Dreame R10 Pro

Fördelar

 • Kan göra rent överallt
 • Generöst med tillbehör
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Fästet lämnar mycket att önska
 • Laddsladden måste kopplas ur manuellt varje gång

Detaljer

 • Tillverkare: Dreame
 • Produkt: Dreame R10 Pro
 • Batteritid: Upp till 65 minuter
 • Sugkraft: 150 AW (25kPa)
 • Dammbehållare: 0,6 liter
 • Fem-lagers filtrering
 • Vikt: 1,65 kilo
 • Utbytbart batteri: Ja
 • Pris: 3 490 kronor i skrivande stund

Sammanfattning

Dreame R10 Pro är en riktigt bra skaftdammsugare för dig som är ute efter något som bara fungerar utan krusiduller. Det är rejäl sugkraft i den för att få upp både smulor, damm och grus och ljudnivån är inte allt för farlig på den heller. Det är en klart godkänd batteritid som gör att vi utan problem kan ta en vända eller två i hela hemmet med dammsugaren om man får lite feeling. Det enda vi egentligen har att klaga på är väggfästet. Här hade vi velat se ett fäste där vi dels kan fästa tillbehören och att laddningen gick via fästet istället för att behöva stoppas i manuellt varje gång direkt i dammsugaren.

Men är du ute efter ett komplement till robotdammsugaren där hemma så är Dreame R10 Pro en riktigt vass skaftdammsugare som både är snygg och gör ett bra jobb för en human prislapp på 3 490 kronor.


Betyg: 4 / 5Teknikveckan rekommenderar!

Galleri

1 gillning