Dreame D10s Plus är inte den vassaste kniven i lådan

Från sajten:
image

Dreame D10s är en budgetrobotdammsugare som har en del av de funktioner som de dyrare har.

Ingen vill betala för mycket för att få en funktionell robotdammsugare. Men kan vi någonsin få mer än vad vi betalar för? D10s finns i två versioner där Plus har automatisk tömning och D10s utan plus saknar endel. Men vi fokuserar på D10s Plus som även den saknar en del.

Vad får vi?

D10s Plus ger oss automatisk tömning i laddningsstationen, inbyggd kamera, navigering med lidar och är rätt snygg i sitt utförande. Vilket gör att förväntningarna blir ganska höga vid första anblick och vi byter med glädje ut vår budget-dammsugare från Xiaomi. Första titten på den här dammsugaren gör oss glada, det är en svart dammsugare med en rejäl men ändå avskalad och snygg laddstation. Där vi också monterar en hederlig dammsugarpåse för att göra den automatiska tömningen enkel.

Skillnaden på Plus och inte Plus är automatisk tömning och kamera.

Installation

Att sätta ihop dammsugarens delar och komma igång är en barnlek. Det är bara att sätta i dammuppsamlaren, sätta i kontakten till laddstationen, dra bort lite skyddsplast så är vi igång. En QR-kod under locket eller med en sökning i appen lägger vi enkelt till dammsugaren i Dreame-appen. Allt vi behöver göra är att placera den i ett rum och godkänna att den använder vårt nätverk.

Extra dammsugarpåse och sidborste medföljer.

Baksidan av den rejäla stationen har en smart sladdvinda för att inte behöva ha mer kabel ute än vad vi behöver. Så trots sin storlek så behöver den inte uppta speciellt mycket plats eller ställa till med annat stök.

Säkert standard. Men känns smart.

Funktion

Som förväntat ritar den upp en hyfsad karta över vårt hem efter ett par städningar och den ber oss dessutom att tomköra den första gången för att just kartlägga hemmet. Men det är först efter ett 10-tal städningar vi tycker att kartan faktiskt blivit komplett. Vi kan dela upp rum, sätta no-go-zoner i appen och så här långt är allt enkelt och exakt som med vår tidigare Xiaomi-dammsugare.

Appen ser precis likadan ut när vi lagt till dammsugaren i Dreames egna app som om vi använder Xiaomi Home, där den går in. Men vi förlorar funktioner som kamera. Vi kan ansluta oss för att använda kameran och övervaka vårt hem. Både under städning eller välja att radiostyra den. Bilden är helt okej och vi ser vad vi behöver.

Även om kartan känns komplett och no-go-zonerna är utplacerade så är den inte tillräckligt smart för att hålla sig till dessa och flera gånger har den röjt in i leksaksförvaring och in under lite för låga sängar för att fastna. Vilket kan bli ordentligt irriterande när den gör samma misstag om och om igen.

Har du småbarn och husdjur är det svårt att hålla golvet helt fritt från småprylar och lämnas något framme så är det mer regel än undantag att den hittar just detta. Den kan känna igen vissa saker, som djuravföring på golvet och undvika det. Dock 100% av gångerna den varnat för detta har det varit en strumpa eller kattleksak. Vilket är starkt jobbat att undvika det åtminstone den gången.

Den har boost för mattor och känner av själv när den åker upp på en matta och sätter igång det automatisk efter att vi aktiverat att vi vill använda det i appen. Den håller då relativt tunna mattor rena utan problem. Den klarar också alla trösklar här hemma, även om vi har trätrösklar på runt 3 centimeter höga. Men kan ibland ta en stund på sig och föra ett herrans liv när den kravlar sig över. Du har också möjlighet att styra dammsugaren med Google Assistent och Alexa.

Irritationsmoment

Kanske beror dessa irritationsmoment mer på vårt hem än dammsugaren. Problem som att den tror att en svart detalj på en matta är ett stup är ett klassisk robotdammsugarproblem. Så vi får vara lite förlåtande ändå. Men Dreame D10s Plus har fastnar i saker betydligt oftare än vår tidigare ännu billigare dammsugare. Den hittar garanterat varenda leksak och kabel som inte är undanplockad.

Du får vad du betalar för

4495 kronor är nuvarande ordinarie pris och under Black Friday var den nere på så lågt som 3495 kronor, vilket den helt klart är värd om du inte har något emot att svära lite dagligen. För att ha självtömning är det ett bra pris och städar du undan allt på golvet innan städningen så tar den sig fram, dammsuger upp det mesta och håller rent. Den gör vad robotdammsugare på en budget skall göra. Att de extra funktioner och avancerade lidar-tekniken inte gör sitt jobb fullt ut får vi kanske helt enkelt förlåta. Vill du inte betala mer för en dammsugare får du en självtömmande och självkörande dammsugare som bara behöver lite tillsyn.

Den ser trots allt inte så pjåkig ut.

Recension: Dreame D10s Plus

Fördelar

 • Snygg
 • Har automatisk tömning
 • Priset

Nackdelar

 • Ovanligt dum för att vara smart
 • Du får vad du betalar för
 • Fastnar i det mesta du lämnar framme

Detaljer

 • Kapacitet i behållare: 0.4 liter
 • Kapacitet i påse: 2,5 liter
 • Kapacitet vattentank (extern): 0.145 liter
 • Sugtryck: 4 kPa
 • Rumsnavigering: Ja
 • Egenskaper: Sensorteknologi, avtagbar borstvals
 • Vattentank: Moppenhet på 145 ml med elektroniskt styrning
 • Röststyrning: Google Assistant och Alexa
 • Batterikapacitet: 5,200 mAh
 • Mått: 352 x 350 x 96,8 mm
 • I förpackningen: Dammsugare, laddstation, verktyg för renhållning av dammsugare, sidoborste, huvudborste, moppdel med vattentank, en extra sidborste och två dammsugarpåsar
 • Dammbehållare i station: Dammsugarpåse
 • Batterispänning: 14.4 V
 • Batterikapacitet: 5200 mAh
 • Uppmätt ingående ström: 46 W
 • Huvudspänning: 220 – 240 V / 50 – 60 Hz
 • Pris: 4495 kronor

Sammanfattning

Det är en budgetdammsugare med bekväm tömning som städar bra. Men är inte tillräckligt smart för den som inte alltid håller golvet fritt från leksaker och kablar eller har tätt möblerat med många stol-, bord- och soffben. Den är värd sitt pris, men förvänta dig inte problemfri städning och funktioner som mäter sig med premiumdammsugare. Så trots alla hårda ord är den värd ett köp om det är just budget du är ute efter.

Betyg: 3.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Du skall inte köra den på gräsmattan Dennis!

1 gillning

Var detta skämtet du slipat på hela dagen? :thinking:

Yes!