Doro vill att vi ska hålla kontakten med våra äldre

Från sajten:
image

Doro lanserar en ny serie telefoner som ska göra det lätt för äldre att hålla kontakten med sina nära och kära.

PRO har gjort en undersökning om hur våra äldre mår under pandemin och många mår sämre pågrund av att de inte kan ha samma kontrakt med sin familj. Vilket är fullt förståligt och ofrivillig ensamhet ökar risken för psykisk ohälsa. Doro vill göra det lättare för seniorerna att hålla kontakten och släpper nu fyra lättanvända telefoner riktade till just dessa. Telefonerna är skapade för äldres behov och ska vara så lätta som möjligt att använda, serien består av tre nya mobiltelefoner och en hemtelefon med SIM-kort.

Kontakten med nära och kära är viktigare än någonsin, med de nya produkterna vill vi göra det enklare för äldre seniorer. Vi vet att användarvänlighet är det som äldre prioriterar högst vid sitt köp av mobiltelefoner, det har vi tagit till fasta på i utvecklandet av den nya produktlinjen, säger Yucel Yasar, Senior Category Manager på Doro.

Doro 780X är den mest grundläggande modellen som har tre stora synliga knappar som kan programmeras till önskade kontakter.

Doro 731X är riktad till pensionären som gillar att vara ute att röra på sig. Den är stöttålig, har 4G och låter användaren även hålla kontakt med sina när och kära via e-post, Facebook och WhatsApp.

Doro 7081 kallar de en “Premium flip-telefon” med 2 skärmar, stora tydliga knappar, en 5-megapixelkamera som möjliggör videosamtal och selfies. Telefonen har även stöd för WiFi som förbättrar kontakten via sociala tjänster och levererar även ett bättre ljud via HD Voice.

Doro 7001H är en hemtelefon med SIM-kort i nätt design och har en fast punkt i hemmet med sin laddstation. Mobilnätet gör det även möjligt att skicka SMS och MMS.

Samtliga telefoner kommer med en laddningsdocka för att göra laddningen enkel och är uppkopplade till Doros säkerhetstjänster för att låta användaren enkelt komma i kontakt med någon om olyckan är framme. Ni kan läsa mer och även beställa telefonerna från Doros hemsida.

Via: Doro Pressmeddelande.

Fliplur är väldans smidigt för äldre!

Öppna luckan för svar, stäng så lägger man på. Inga knappar som trycks in av misstag när den ligger i handväskan, eller något knapplås som behöver avaktiveras när man önskar feletonera.

Sant! Riktigt smidigt faktiskt! :slight_smile: