Dock5 samlar din laddning

Från sajten:
image

Är du som vi trötta på kabelhärvor liggandes som en scen ur Indiana Jones på golvet som vi får kasta oss in i för att hitta rätt kontakt? Satechi har hittat en lösning på detta.

Satechi Dock5 är som namnet antyder en laddstation som kan ladda fem enheter samtidigt. Fyra trådat och en trådlös. Vid upppackning möts vi som ofta annars med Satechis produkter en snygg produkt med fin rymdgrå finish. Denna känns större än vad vi förväntade oss, kanske inte större men tjockare. Underredet är av rymdgrå plast medans ovansidan är i silikon och utrustad med spår att ställa våra enheter i och en plats för Qi-laddning.

På sidan hittar vi två USB-C som levererar PD-laddning med 20W samt två stycken USB-A som kan ge oss 12W vardera. Två LED-lampor visar när dockan har ström och när något på Qi-laddaren laddas. Qi-laddaren på den silikonklädda toppen kan ge vår enhet 10W och vi kopplar stationen till väggen med en klassisk strömsladd som hängt med oss sedan bordsradions storhetstid.

På kontoret kan vi nästan ta att det ligger kablar till höger och vänster, men den värsta platsen i vårt hem har varit vardagsrummet, soffan närmare bestämt. Det ligger alltid kablar fastklämda mellan kuddarna och på golvet. Vilket såklart robotdammsugaren älskar att tugga sig fast i. Detta är räddaren i nöden. Vi ansluter 4 korta laddkablar så att det bara är en kabel som når golvet och vägguttaget. Med kortare kablar gör vi det svårt för de boende som envisas med att maximera kabelns längd när den samtidigt använder sin enhet och plågar kablarnas svaga punkter.

Här finns två vinnande koncept – korta kablar så vi tvingas lägga vår enhet på laddning och kan se de bekanta ansiktena som sitter i soffan. Annars utrustar vi laddaren med powerbanks som laddas på plats och sedan tas med till andra sidan soffan för att användas när krisen är framme. Som med fördel placeras tillbaka på laddaren efter användning.

Den är stark nog att leverera utlovade watt-tal till vardera uttag utan att tappa när vi kopplar in fler enheter. Så här får vi laddningen som utlovas till fem enheter samtidigt.

Stationen kan upplevas stor och klumpig med sitt rundade och lite bulliga utseende. Men trots detta är den ganska snygg och inte alls så svår att placera. Den passar lika bra på skrivbordet, sidobordet i hallen eller i vardagsrummet. Ovansidan i silikon med fack för att hålla våra enheter rymmer det mesta upp till storleken för iPad med skydd – det går alltid pressa lite extra om det inte riktigt ryms.

Kablar säljs separat och vi råder till att köpa just korta kablar. Satechi själva har en rad olika och vi väljer att använda deras 25 centimeters flätade kablar i form av USB-C till USB-C (99 kronor) och USB-A till Lightning (199 kronor). Det går såklart komma betydligt billigare undan och vi hade ändå önskat att de skickat med några grundläggande kablar. Men till priset på stationen så förlåter vi det och förstår hur de tänker – välj själv så har du inga onödiga kablar.

Satechi rekommenderar inte att vi laddar produkter med magneter eller skal med kontokort i på Qi-laddaren.

Dock5 har ett ordinarie pris på 699 kronor men går att titta något billigare med hjälp av Prisjakt.