Dimmas upp vid rörelse

Är det någon som har ett bra tips på hur man kan lösa så att hue-lampor är tända med ex 40% när det är mörkt, och om rörelse detekteras så dimmas lamporna upp till 100% i några minuter för att sedan återgå till 40%.
I hem appen så får jag det bara till att antingen så går det från 40% till 100% och sen stannar de där eller så går lamporna från 40% till 100% och sen stängs de av.

Bör väl vara tämligen enkelt med en Hue rörelsesensor.

Du använder ljusmätaren i sensorn i en automation där du ställer triggern till att tända aktuella lampor till 40% om antalet lux uppmätt av ljusmätaren går under ett visst värde. Sedan har du en annan automation som smäller upp samma lampor till 100% om sensorn upptäcker rörelse och sedan stänger ner efter kanske två minuter utan rörelse. Därefter bör den förstnämnda triggern kicka in igen.

I Hues egen app kan man ju ställa in vad den ska göra om den upptäcker rörelse mellan vissa tider men även vad den ska göra efter X antal minuter utan rörelse. Där har du alternativet ”Return to previous state” som också bör funka.

2 gillningar

Tack för svaret. Har en hue utomhus rörelsevakt, så ska testa att koppla upp en huelampa och görs som du säger i hue-appen :+1:t2: