Detta visades på Apples vårevent

Från sajten:
image

Klockan sju igår kväll drog Apples event ´Spring Loaded´igång och eventet visade sig vara fulladdat.

Varje gång vi ska få möta Tim Cook på huvudkontoret i Cupertino, Kalifornien vaknar vi till lite extra. I dessa tider är det förinspelat material vi möts av och Apple gör detta riktigt bra. Det var snabba puckar i gårdagens event och produkterna presenterades till höger och vänster. Men vad fick vi se?

Något av det mest omskrivna senaste året är AirTags. Det är en liten spårningsbricka som vi kan montera på våra nycklar, väskor, cyklar eller något annat vi är rädda att tappa bort. AirTag går in i Apples Hitta-app och vi kan följa vår ägodel med samma precision som vi kan följa vår mobil eller annan Apple-enhet direkt i appen.

Vi kan också skicka ett ljud till produkten för att lättare hitta våra tappade nycklar allra djupast ner i soffans avgrund. En AirTag kostar 350 kronor och vill vi köpa fyra får vi detta förpackat tillsammans för 1195 kronor.

Vi kan också köpa hållare för att hänga i nycklarna eller väskan i plast eller läder från 350 kronor ända upp till 4995 kronor för en lyxversion från Hermés. Det finns också billigare varianter i plast från Belkin för 139 kronor. När vi beställer vår AirTag får vi också möjlighet att gravera dem för att göra dem mer personliga, både med bokstäver och emojis.

Apple TV har inte uppdaterats sedan 2017 när 4K gjorde sin debut. Men nu får vi äntligen se en ny version. Huvudenheten ser vi ingen skillnad på men vi får en snabbare processor och möjligheten att kalibrera vår bild direkt i Apple TV och vi kan göra så automatiskt med vår iPhone. Här får vi 4K HDR i hög bilduppdateringsfrekvens.

Den största nyheten till denna enhet är den omdesignade kontrollen. Vi får fler fysiska knappar och styrdonet är en kombination av fysisk knapp och touch, vi kan klicka på cirkelns kanter för att navigera och i mitten för att välja det markerade. Vi kan också scrolla genom innehållet med en cirkelrörelse över hjulet som för oss tillbaka till tiden med iPods navigeringshjul. Vi får också fysiska knappar för Play/pause, volym upp och ned, mute, en ny tillbakaknapp samt meny och hemskärmsknapp med AirPlay-logotypen på tillsammans med en dedikerad Siri-knapp på kontrollens kant.

Nya Apple TV 4K kostar 1995 kronor för 32GB och 2195 kronor för 64GB. Den nya Siri-kontrollen går att köpa separat för 650 kronor.

Något som många väntat på är en ny stationär dator från Apple med deras egna processorchip M1. Nu får vi just detta. En 24 tum stor 4,5K-skärm som endast är drygt en centimeter tjock, med uppdaterad, kamera, högtalare och egentligen allt. Såklart. Den nya iMac är byggd utefter vad M1 kan göra och är anpassad för detta. Den kommer också i 7 olika färger där vi får tangentbord och mus som matchar den valda färgen.

En stor efterlängtad nyhet är att det nya tangentbordet kommer med Touch ID som låter oss låsa upp datorn och godkänna inloggningar och betalning med vårt fingeravtryck. Detta tangentbord fungerar till alla Mac-datorer men Touch ID fungerar bara tillsammans med M1-datorerna.

Priserna startar på 15 995 kronor för grundmodellen med fyra Thunderbolt/USB 4-ingångar och avsaknaden av Touch ID på tangentbordet. Går vi upp ett steg till 18 495 kronor får vi ytterligare tre USB 3-ingångar och tangentbord med Touch ID. Samt en version med 512 GB lagring för 20 995 kronor.

iPad Pro uppdateras också med M1-chippet och förnyas med några av de senaste teknikerna som 5G, XDR Liquid Retina, wifi 6, Thunderbolt laddningsuttag som ger snabb laddning och överföring samt kunna dela bilden till en extern skärm. Kameran ger oss ett vidvinkelobjektiv på 12 megapixel som via AI kan följa oss med blicken.

Tillsammans med den uppdaterade iPad Pro får vi också möjligheten att välja Magic Keyboard i vit kulör. Frånpris på nya iPad Pro är 9495 kronor för 11 tum och 12 995 kronor för 12 tum, den maxade modellen med 2TB lagring, 16 GB RAM och 5G landar på 27 995 kronor. Magic Keyboard kostar fortfarand mellan 3595 och 4095 kronor beroende på storlek av iPad.

Podcast-appen uppdateras med samma utseende som Apple TV+ med en header som innehåller förslag och mer information samtidigt som tjänsten uppdateras med abonnemangstjänst som ska ge kreatörer möjlighet att erbjuda betalande lyssnare extramaterial och ska göra det lättare för lyssnaren att bidra till podcasterna den vill stödja.

Inte att förglömma så fick vi också en ny färg på iPhone 12 och iPhone Mini – en riktigt fin Teknikveckan-lila.

Missade du gårdagens event kan du se en sammanfattning av MacRoumors nedan och eventet i sin helhet där under.

Via: Apple och MacRumors.

Apple är enastående på att presentera produkter och hög klass på produktionen

2 gillningar