Detta kan Apple lansera under våren

Från sajten:
image

Vi har försökt gräva fram det mest troliga från alla Apples rykten inför kommande vår.

Förra året hade Apple sitt vår-event den 20 april och lanserade flera produkter så som iMac 24 tum, nya Apple TV 4K, AirTag och ett lila färgalternativ till iPhone 12 och 12 mini. Året innan var det inget event men Apple släppte istället ett pressmeddelande om uppdaterad MacBook Air och en ny iPhone SE vilket också var i mitten av april.

Så med lite tur är det april som gäller även i år och baserat på alla rykten har vi samlat vad vi tror kan lanseras redan i vår från Apple.

iPhone SE 5G

Flera källor har under senaste året skvallrat om att Apple kommer uppdatera nuvarande iPhone SE med nyare processor och 5G. Designen som är densamma som iPhone 8 kommer inte att förändras denna gången men flera rykten talar för en ny design 2024. Den redan dugliga kameran kan få se sig en förbättring i och med uppdateringen och prislappen kommer vara densamma.

iPad Air (femte generationen)

Den senaste iPad Air lanserades i oktober 2020 och är snäppet sämre än iPad mini på vissa nyckelfunktioner. För det första har den en generation sämre chipp med A14 och den saknar även frontkameran som möjliggör Center Stage som följer ansiktet i videosamtal. Tidigare rykten talade för OLED men dessa har nu skiftat till att Apple fortsätter med LCD ytterligare en generation. Apple brukar inte släppa sina iPads särskilt ofta under våren men med så få nyheter som nästa iPad Air ryktas få kan den få ett kort inhopp i vår.

iMac (Pro) 27 tum

I april är det exakt ett år sedan Apple presenterade sin nya iMac för världen med 24 tums skärm och M1 under huven. Även om den imponerade på många sätt saknade flera proffsanvändare både kraften och det mer stilrena utseendet bland dess färgglada alternativ. Flera rykten talar för att storebror med mer hästkrafter och en mer stilren design är på gång.

Skärmen blir även större och ryktena låg inledningsvis på 32 tum men allt fler röster talar för att det blir 27 tums miniLED med 120Hz ProMotion. Många tror att denna får M1 Pro och M1 Max att konfigureras med medans andra tror att Apple väntar in M2 Pro och M2 Max. Mark Gurman har dock meddelat att han tror att Apple lanserar den i samband med WWDC i juni.

Mac mini Pro

Även om Apple uppdaterade sin Mac mini hösten 2020 med M1 så har de kvar sin rymdgrå modell med Intel-processor och fler portar i sortimentet. Många tror att denna kan uppdateras med Apples mer högpresterande chipp så som M1 Pro och M1 Max. Eftersom det ryktas att Apple har en ny extern skärm på gång till senare under året så känns det troligt att Apple väntar in denna.

Externa skärmar

Ryktena om att Apple har nya skärmar på gång fortsätter och vi har hört talas om att nästa Pro Display XDR får inbyggt Apple Silicon. Dessutom ska två modeller i olika storlek få en mer konsumentvänliga prislapp. Dock verkar det röra sig om en relativt hög prislapp när Gurman gick ut med att den kan landa på hälften utav Pro Display XDR som startar på 59 995 kronor.

AirPods Pro 2

Rykten om nya AirPods Pro har tagit fart och även om ryktena mestadels talar för en höstlansering så kan de mycket väl släppas till våren. Senaste ryktena avslöjade även att Apple beställt in en rejäl skopa komponenter för de kommande hörlurarna som sägs få ny design och stöd för Lossless.

HomePod mini-skärm

Efter framgångarna med Apples lilla högtalare kan en uppföljare vara på gång. Även om ryktena tystats en aning kan Apple ha en högtalare med skärm på gång som kan lanseras någon gång under året. Denna kommer troligtvis leverera likvärdigt eller sämre ljud än HomePod mini med en LCD-skärm för att hålla nere prislappen. Troligtvis kommer det endast finnas ett mindre antal appar för HomeKit, musik, podcaster och FaceTime-samtal.

4 gillningar

Ser ut att bli en fattig vår :cold_face:

3 gillningar

Blir att ringa klarna på måndag och utöka krediten :cold_face:

2 gillningar

Från sajten:
image

Ny avslöjanden tyder på att ett släpp av nästa iPhone SE 5G och iPad Air är på gång!

Den Eurasiska ekonomiska unionen kräver att alla nya produkter som lanseras i de tillhörande länderna ska registreras. Denna databas har ofta skvallrat för att ett släpp från Apple är på gång.

Denna gången har den franska bloggen Consomac hittat nya serienummer för produkter som ska ha iPadOS och även iOS. De flesta rykten talar för att dessa tillhör kommande iPad Air och iPhone SE.

Via: MacRumors

 

1 gillning

Eurasiska Ekonomiska Unionen (EaEU) består för övrigt av

  • Kazakstan (Grundare)
  • Ryssland (Grundare)
  • Belarus (Grundare)
  • Armenien
  • Kirgizistan
  • Kuba (Observatör)
  • Iran (Observatör)
  • Uzbekistan (Observatör)
  • Moldavien (Observatör)

Källa: Wikipedia.

2 gillningar

Kuba? Nån som inte är bra på geografi som har släppt in dem i en europeisk-asiatisk samarbetsorganisationen….

Ett pålitlig gäng det där. :joy:

Där säljs det mycket burners. :joy::joy:

Från sajten:
image

Den större modellen av iMac fortsätter flyttas fram i lansering enligt ryktena och senaste kommer från skärmanalytikern Ross Young.

Ross Young har oftast ganska bra koll på när Apples produkter kan släppas genom en stor inblick i skärmtillverkningen. Han tillsammans med flera andra var ganska säkra på att nästa iMac med miniLED-skärm planerades för ett släpp i vår. Nu verkar åtminstone Young ändra sig till att detta tidigast kan bli till sommaren. Han hävdar att skärmarna inte kommer kunna levereras innan juni, vilket betyder att färdiga produkter från Apple tidigast kan släppas i augusti eller september.

We expect panel shipments from June, but the product may not launch till August or September.

— Ross Young (@DSCCRoss) January 31, 2022

Med tanke på hur Apple brukar lägga upp sina lanseringar kommer den troligtvis visas upp i ett av höst-eventet som brukar vara i september och oktober. Ett annat scenario är om Apple visar upp den under WWDC i juni men senarelägger släppet till augusti.

Via: Macrumors

Ljug!

Kunde ni inte mörkat den här nyheten för @Marcus_Attefors? Räcker det inte med att han är sjuk?

Vad ska jag använda för ursäkt som skrev det då? :sweat_smile:

Att du är en sjuk människa. :wink:

Från sajten:
image

Allt fler rykten pekar mot att apple kan hålla ett event nästa månad och Mark Gurman tror att datumet blir 8 mars.

Även om produkterna som väntas släppas denna vår ser ut att bli regelbundna uppdateringar så kan det åtminstone bli en ny Mac enligt ryktena. Flera källor har pekat mot att det är den rymdgråa Mac minin som får sig senaste Apple Silicon med M1 Pro och M1 Max tillsammans med fördelar som fler portar och möjlighet till fler externa skärmar.

Utöver detta förväntas iPhone SE uppdateras med 5G, snabbare chip och förbättringar till kamera och iPad Air förväntas komma ikapp iPad mini med chippet A15 och Center Stage-frontkamera. En annan nyhet kan vara att Apple väljer att släppa en ny färg till sin iPhone 13-serie likt det som de gjorde förra året när iPhone 12-serien fick en lila iPhone.

Via: MacRumors

Tänkte just beställa en iPad mini… leveransdatum: 15-22 mars!!! #justsaying

8 mars är ju internationella kvinnodagen. Skulle passa ett progressivt företag att utnyttja det för att positionera sig.

Produkter eller tjänster speciellt för kvinnor vet jag inte om det finns så många och om det känns modernt? Någon som kan se någon eller något?

Däremot kan man visa upp kvinnliga medarbetare, Tim Cook och enbart kvinnor på scen och i video? Man kan skratta, men troligen viktigt att visa att Apple släpper fram kvinnor inom teknik. Företag(inte minst inom teknik) som får lika många kvinnliga sökande som manliga kommer kunna rekrytera betydligt vassare knivar.

10 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Stora killgissartråden

Apple är redan bra på att dra fram kvinnor, senaste keynoten hade dom också hittat en kvinna i rullstol, det gav många poäng i funkisvårlden.

Från sajten:
image

Ryktena för ett event i mars växer sig starkare med att nya modellnamn dyker upp i databas.

För att Apple ska kunna sälja sina produkter i länderna som tillhör EEU (Eurasiska Ekonomiska Unionen) måste först produkterna registreras i EEC:s (Eurasian Economic Commission) databas. Databasen har ofta skvallrat för att produkter från Apple är på gång, även om det inte finns något krav i registreringen för att produkterna skall släppas i en närliggande framtid.

Totalt är det tre produkter som registrerats med modellnamnen A2615 och A2686 med macOS 12, sedan även en portabel enhet med modellnamn A2681 med macOS 12. Detta tyder på att det gäller två stationära datorer och en bärbar. Den senare har spekulerats vara en uppdaterad modell av den MacBook Pro med tretton tums skärm och M1-chippet som Apple har i sitt lager, som tros presentera det nya M2-chippet.

Eftersom skärmanalytikern Ross Young påstår att iMac Pro inte lanseras innan juni så får vi gissa att de två stationära modellerna gäller Mac mini Pro. Utöver detta tros Apple presentera en iPhone SE med 5G och uppdaterad iPad Air under mars-eventet.

Via: MacRumors

Om detta ska bli en tråd om skolorna så finns det mycket att säga/skriva/diskutera men det borde nog vara värt en egen tråd