Det här visade Google upp idag

Från sajten:
https://teknikveckan.com/google/det-har-visade-google-upp-idag/


image

Idag höll Google låda och visade upp lite nya produkter och tyvärr så väljer bolaget även i år att inte sälja sina telefoner i Sverige så vi får nöja oss med gråimport.

Två nya flaggskeppstelefoner – det finns nog inga telefoner som det har läckt så mycket bilder och information om som Pixel 4 och Pixel 4 XL och det gick till den grad att Google själva twittrade ut en bild på hur telefonen skulle se ut. Men nu är de återigen avtäckta och precis som tidigare bilder har visat möts vi av en ordentlig panna i toppen och en haka i botten av telefonerna. Båda telefonerna är utrustade med en OLED-panel där Pixel 4 är på 5,7 tum och Pixel XL på 6,3 tum och de har båda stöd för upp till 90Hz. På baksidan hittar vi samma design som Apples iPhone 11-serie där vi har en fyrkant med två kameror, en på 12MP och en på 16MP som är av typen telefoto. Under huven hittar vi en Snapdragon 855 och båda enheterna kommer med 6GB RAM, de går att köpa med antingen 64GB lagringsutrymme eller 128GB. De kommer att finnas i tre olika färger, Just Black, Clearly White och Oh So Orange och prislappen för Pixel 4 börjar på 799 dollar vilket är samma pris som föregående modell.

Pixelbook Go – är du sugen på en uppföljare till Chromebook så har du nu chansen då Google idag visade upp sin senaste skapelse Pixelbook Go. Värt att notera jämfört med tidigare modeller så är detta en renodlad laptop och går inte att vika så den istället blir som en surfplatta. Datorn går att få i följande specifikationer:

  • Processor: Intel Core m3 / i5 / i7
  • RAM – 8GB / 16GB
  • Lagring – 64GB / 128GB / 256GB
  • Ljud – Två högtalare på framsidan samt två mikrofoner för noise cancellation

Väljer vi den med lägst prestanda så landar priset på 649 dollar vilket vi måste säga är ett riktigt bra pris. Den kommer att komma i två färger, Just Black samt Not Pink och den går att beställa i USA i detta nu men om den kommer till Sverige återstår att se.

Vi fick en Nest Mini – ryktena stämde och vi har nu fått en uppdaterad Google Mini som vid första anblick ser ut precis som sin föregångare men på baksidan har vi nu ett ”fäste” så vi kan hänga upp den på en krok eller liknande på väggen. Nest Mini kommer även utföra betydligt mer saker direkt från enheten tack vare ett nytt chip som gör att allt kommer att gå lite fortare. Även ljudbilden ska vara förbättrad med en 40 procent kraftfullare bas. Prislappen är densamma som Google Mini vilket är 649 kronor och den går att förbeställa i Google Store redan idag.

Nya hörlurar – Pixel Buds är här, eller rättare sagt i vår och Google har klippt samtliga sladdar så de är nu som vi brukar kalla dem True Wireless. Själva fodralet till hörlurarna är omgjort och är nästan äggformat. Själva hörlurarna ska ha en riktigt trevlig räckvidd och Google själva säger att du kan lägga ifrån dig telefonen och gå tre rum bort och ändå kunna lyssna på musik. Hörlurarna ansluter smidigt till alla Android-enheter som kör Android 6.0 eller nyare med ett knapptryck och vi får en batteritid på 5 timmar och med ett uppladdat fodral kan du ladda så du totalt kan lyssna i 24 timmar. De ska även vara fullproppade med sensorer som dels känner av om de är i öronen eller inte och de anpassar även volymen efter hur mycket ljud det är omkring dig. Lanseringen sker våren 2020 och prislappen hamnar på 179 dollar.

Lite nytt mesh – Nest Wifi är Googles nya nätverksprodukter som precis som Google Wifi är ett mesh-system där en av de tre enheterna agerar router och de andra två fixar så WiFi-signalen förstärks så du har bra täckning i hela hemmet. En kul grej förutom de tre härliga färgerna de kommer i är att Google Assistant även är inbyggt i dem. Både routern och förstärkarna kommer att kunna gå att köpa separat och den förstnämnda kommer kosta 169 dollar, och vill man köpa ett trepack med en router och två förstärkare går det loss på 349 dollar. Om dessa kommer hitta till Sverige är oklart men i USA är de tillgängliga den 4 november.

Vi rundar av med lite gaming – då Google idag meddelade att deras kommande spelsatsning Google Stadia kommer lanseras den 19 november. Är du sugen på att förbeställa detta så går det att göra redan nu och priset ligger på 1 399 kronor och då ingår en handkontroll, en Chromecast Ultra samt en tre månaders prenumeration av Stadia Pro. Vill du lägga en förhandsbokning så går det att göra på Google Store.

1 gillning

Trätt trist event för oss svenskar, men gillade Nest Wifi med inbyggda högtalare och assistent

givet köp på allt.
Stadia är sedan tisigare beställd… kommer nog funka skit här i dubai tyvärr.

Stadia beställdes igår innan presentationen.

Skulle även vilja ha QI-laddning på toppen av Nest Wifi-höhtalarna så skulle de vara perfekta.

1 gillning

tycker allt ska ha Qi laddning…

2 gillningar

Telefonen var riktigt het på baksidan. Tyvärr inte framsidan med enorm panna och en haka.

1 gillning