Det här var nyheterna på Meta Connect 2022

Från sajten:
image

Meta har idag presenterat en del nyheter för användare inom olika områden. Efter eventet står det klart att framtiden delvis ska levas i metaverseumet.

Meta Connect 2022 är den årliga konferensen där Mark Zuckerberg pratar om företagets visioner och nya produkter. Vid dagens event var den huvudsakliga produkten som presenterades Meta Quest Pro som är den nya och avancerade VR-headsetet för att uppleva metaverseum. Nya Meta Quest Pro har en Qualcomm Snapdragon XR2+ chipset och är fullspäckad med innovativa funktioner som högupplösta sensorer för robusta mixed reality-upplevelser, LCD-skärmar med upplösning på 1800 x 1920 pixlar för skarpa bilder, en ny och snyggare design, plus ögon-spårning där naturliga ansiktsuttryck kan hjälpa din avatar att återspegla dig mer naturligt i VR.

Meta Quest Pro kommer att finnas tillgänglig för köp den 25 oktober och priset är 1.799,99 euro. I priset finns nedanstående tillbehör inkluderade vilket är Meta Quest Touch Pro-kontroller, pennspetsar, ljusblockerare och en laddstation.

Meta inleder även nya samarbeten

Utöver att presentera Meta Quest Pro så tillkännagavs också nya samarbeten med bland annat Microsoft. VD’n för Microsoft, Satya Nadella delade glatt med sig av vad de kommer att göra tillsammans med Meta för att metaverseum ska bli en mer användbar verklighet. Att mötas tillsammans på ett uppslukande sätt i Teams och samarbeta i Microsoft 365 kommer att utvecklas framöver. Syftet är att öka produktiviteten i metaverseum med bland annat nyutvecklade Meta Quest Pro.

Även ett samarbete med Accenture presenterades där hårdvara från Meta tillsammans med mjukvara från Microsoft ska öka medarbetarnas möjligheter när det gäller arbete i framtiden. Ett annat trevligt samarbete är med NBCUniversal där appen Peacock blir en del av Metaverse vilket kan innebära att det går att gå runt i världen av Michael Scott, Dwight Schrute och de andra tokstollarna i The Office.

Meta tillkännagav också en serie nya funktioner för Horizon Workrooms, VR-utrymmet för team att ansluta och samarbeta. De nya funktionerna inkluderar mer uttrycksfulla avatarer, breakout-grupper med rumsligt ljud, klisterlappar för whiteboardtavlan, en ny pennkontroll för tydligare skrivning och ett personligt kontor för individuell produktivitet där man kan komma åt stora virtuella skärmar och använda fullfärgspassthrough-läget.

Vi fick också hör att det hittills i år spenderats mer än 1,5 miljarder dollar på spel och appar i Meta Quest Store. Mark visade även upp vad företaget arbetar på för framtiden där läskigt naturtrogna avatarer visades upp.

Prototyper av handledskontroller visades också upp där spel kunde kontrolleras med hjälp av enbart tummen. Även minimala handrörelser kunde omvandlas till styrning vilket kan bli användbart i framtiden.

Mark Zuckerberg är verkligen övertygad om metaverseum – är du?

Källa: Pressmeddelande

Har den kabel?

The Office Lol GIF

2 gillningar

Hela den här The Lawnmower Man-grejen kommer drutta Facebook / Meta ner i fördärvet.

Virtual Reality Computers GIF