Det här är Pixel Watch 2 - och den kommer till Sverige

Från sajten:
image

Det går ju inte att lansera nya Pixel-telefoner utan en ny klocka och Google Pixel Watch 2 är här och det fina är att den även kommer till Sverige.

Google Pixel Watch 2

Pixel Watch 2 är precis som föregångaren rund och ska vara ett måste för den som vill ha stenkoll på sin hälsa, träning, effektivitet och produktivitet. Nytt i år är en ny pulssensor med fler mätpunkter och i kombination med Googles AI ska deras pulsregistrering vara väldigt precis. Boetten är gjord i aluminium och den kommer att gå att köpa i färgerna Obsidian, Bay, Porcelain och Hazel. Den kommer utrustad med en AMOLED-skärm som klarar en ljusstyrka på upp till 1 000 nits och den har även stöd för always on och är det påslaget så har klockan en batteritid på 24 timmar.

På insidan av klockan sitter en Qualcomm 5100 och en Cortex M33 hjälpprocessor, den har 2 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme. Med hjälp av sensorerna i Pixel Watch 2 så går det att spåra kroppsreaktioner, övervaka syremättnad i blodet, få hudtemperatur och mycket mer. Klockan är IP68-klassificerad vilket betyder att det går utmärkt att simma med den. Den kan även ge automatiska påminnelser om träningspassens start och slut och kan automatiskt känna av sju vanliga träningsformer. Den kommer även med falldetektering och SOS-larm.

Det finns även en säkerhetskontroll där det går att schemalägga en timer och när den löper ut så kommer klockan fråga om man är okej eller om man vill dela sin plats, alternativt även kontakta räddningstjänst. Om inget svar ges från användaren aktiveras nödsituationsdelning och då delas plats och situation med förinställda nödkontakter. Det går även att aktivera funktionen en viss tid så familj eller vänner kan se platsen i realtid för att skapa trygghet om man går hem sent på kvällen eller liknande.

Google Pixel Watch 2 kommer i två utföranden, en WiFi-modell som kostar 4 590 kronor och en LTE-modell som kostar 5 190 kronor. Pixel Watch 2 går att förhandsbeställa redan idag och lansering sker den 12 oktober.

Galleri