Det här är övervakningskameran från Philips Hue

Från sajten:
image

Alla rykten stämde och nu har Signify officiellt visat upp deras kommande övervakningskamera som går under namnet Philips Hue Secure som kommer med en hel del smarta funktioner.

Det här är Philips Hue Secure

Philips Hue Secure ska göra att vi får stenkoll på vad som sker (och inte sker) i vårt hem och den kommer utrustad med en 1080p HD-kamera som kan detektera rörelser och sedan skicka larm till användaren. Om det är en inbrottstjuv så går det att aktivera ljus- och ljudalarm för att förhoppningsvis skrämma bort tjuven och kameran har även stöd för tvåvägskommunikation så vi till exempel kan prata med bud som plingar på och be dem lämna paketet utanför dörren. All videoupptagning hålls krypterad via end-to-end-kryptering och Hue Secure går att använda både inomhus och utomhus och det går att välja på att köpa med inbyggt batteri eller en trådbunden version.

Floodlight som lyser upp ordentligt i mörkret

Kameran går att koppla samman med dina befintliga Hue-lampor hemma och de kommer även lansera en kontaktsensor som går att använda på dörrar, fönster och mycket mer så vi kan se om till exempel ytterdörren är öppen. Kontaktsensorerna går att automatisera så om en dörr öppnas går det att ställa in så till exempel en lampa i rummet tänds. I och med dessa nya produkter så kommer det finnas en sektion i Hue-appen som heter “Säkerhetscenter” där vi kan styra och ställa in all säkerhet i vårt hem. Vill du använda funktioner som detektering av vad som triggar ett larm så som djur, fordon, person eller paket så krävs ett betalabonnemang. Det finns två olika versioner och basic-planen ger tillgång till 30 dagars videohistorik och plus-planen ger tillgång till 60 dagars videohistorik.

“Som världsledande inom smart belysning vet vi att ljus spelar en viktig roll när det gäller säkerhet. Efter att tidigare ha introducerat innovationer som Philips Hue rörelsesensorer och automatiseringen Närvaroimitation utökar vi nu med en komplett uppsättning lösningar för hemsäkerhet i vardagen. Genom att integrera vårt smarta belysningssystem med kameror, kontaktsensorer och appfunktioner erbjuder vi en unik säkerhetslösning genom ljus som hjälper användarna att säkra sina hem. Dessutom kommer vi att fortsätta att bygga och förnya för att frigöra potentialen för belysning och säkerhet för våra användare”, säger Jasper Vervoort, företagsledare Philips Hue på Signify.

Inledningsvis har kamerorna inte stöd för någon av de större ekosystem men enligt företrädare så räknar man med att lösa det inom kort för Google Home och Amazon Alexa. Stöd för Apple Home ser ut att komma först med Matter när denna har får stöd för kameror (Matter 2.0) vilket det inte finns någon tidsplan för än.

Philips Hue Festavia 2.0

Philips Hue lanserar även en ny generation av Philips Hue Festavia och nu går de att använda både inomhus och utomhus. Det kommer släppas tre olika varianter, 100 LED-lampor på en 8 meter lång sladd, 250 LED-lampor på en 20 meter lång sladd och 500 LED-lampor på en 40 meter lång sladd. De släpper även tre nya ljuseffekter som heter Prism, Glisten och Opal och dessa kommer även vara tillgängliga till första generationens Festavia.

Philips Hue MR16 och äntligen Matter

De lanserar även MR16-lampor för dig som har sådana spottar i taket och dessa går att köpa med både ett vitt sken och med alla härliga färger som Hue har i sina lampor. Sist men absolut inte minst så berättar Signify att Philips Hue-användare äntligen kommer få stöd för Matter via en uppdatering som kommer skickas ut till Philips Hue Bridge och denna uppdatering kommer släppas lös i september. Samtliga priser och lanseringsdatum på nyheterna ovan kan ni se nedan:

 • Philips Hue Secure trådbunden kamera i svart eller vitt (tillgänglig hösten 2023) – pris 2 199 kr, 2 529 kr med bordsstativ.
 • Philips Hue Secure batterikamera i svart eller vitt (tillgänglig hösten 2023) – pris 2 749 kr
 • Philips Hue Secure strålkastarkamera i svart (tillgänglig Q1 2024) – pris 3 849 kr
 • Philips Hue Secure kontaktsensor i svart eller vitt (tillgänglig hösten 2023) – pris 449 kr (1-pack), 769 kr (2-pack)
 • Philips Hue Secure kamerafäste med jordspik (tillgänglig hösten 2023) – pris 449 kr
 • Philips Hue Secure bordsstativ i svart eller vitt (tillgänglig hösten 2023) – pris 549 kr
 • Philips Hue Secure laddningskabel med låg spänning för utomhusbruk (tillgänglig hösten 2023) – pris 329 kr
 • Philips Hue Secure anti-droppkabel (tillgänglig hösten 2023) – pris 169 kr
 • Philips Hue Secure Basic-plan med 30 dagars videohistorik (tillgänglig hösten 2023) pris – 49 kr per kamera och månad eller 459 kr per kamera
 • Philips Hue Secure Plus-plan med 60 dagars videohistorik (tillgänglig hösten 2023) – pris – 119 kr per månad eller 1 149 kr per år för flera kameror
 • Philips Hue Festavia ljusslingor (tillgänglig september 2023) – pris 1 319 kr (100 LED:s), 2 319 kr (250 LED:s), 3 959 kr (500 LED:s)
 • Philips Hue MR16 White ambiance och White and Color Ambiance (tillgänglig september 2023) – pris 449 kr (1-pack White ambiance), 719 kr (2-pack White ambiance) ,719 kr (1-pack White and color ambiance), 1 219 kr (2-pack White and color ambiance)

Galleri

2 gillningar

Philips Hue Secure, helt död produkt.

Kostar alldeles för mycket, kommer in i ett produktsegment låååångt för sent, inget stöd för något av de etablerade Smarta Hem-systemen samt att de styr användaren mot en att betala för ett abonnemang för att få tillgång till allt.

Vilket skämt :joy:

1 gillning

Haha exakt min tanke när jag läste det!