Det här är OnePlus 10 Pro

Från sajten:
image

OnePlus 10 Pro heter den senaste telefonen från OnePlus.

Det mesta om den här telefonen har sedan tidigare varit känt, detta på grund av att telefonen släpptes på den kinesiska marknaden redan tidigare i år. Men nu har den kommit till Sverige. Mellan OnePlus 9 Pro och OnePlus 10 Pro har OnePlus hunnit släppa en hel del andra mellansegmentstelefoner som fått ett varmt mottagande. OnePlus 10 Pro är flaggskeppet som ska dra OnePlus framåt under det kommande året och utifrån specifikationerna är det inget vi saknar på på regalskeppet.

OnePlus 10 Pro

Laddning på upp till 80 watt

Den nya laddningen som vi fick se i OnePlus Nord 2 CE är än bättre i OnePlus 10 Pro. OnePlus har inkorporerat Oppos laddstandard och Warp Charge är inte längre aktuellt – istället är det SUPERVOOC Fast Charging som gäller. Den nya versionen av SUPERVOOC ska vara det bästa av de två teknikerna i kombination. Telefonen kan ta emot 80 watt med sladd och 50 watt trådlöst. Det här är så snabbt att vi på endast 32 minuter går från 0 till 100 procent och bara 15 minuter får vi en hel dags batteri (61 procent). Batteriet som sitter i telefonen är ett batteri på hela 5000 mAh och vanligtvis brukar vi behöva välja mellan väldigt snabb laddning och ett litet batteri eller ett stort batteri och lite långsammare laddning men här har vi fått både snabbladdning och stort batteri.

Den trådlösa laddningen är som sagt upp till 50 watt men vi har inte kunnat testa detta då det kräver en ny form av trådlös laddare med OnePlus egna AIRVOOC. Värt att nämna är att OnePlus trådlösa laddare som såldes till OnePlus 9 Pro inte fungerar med OnePlus 10 Pro i de tester vi gjort. Till OnePlus 10 Pro får vi med en 80 watts laddare med USB-A port. Vi får även med en kabel med USB-A i ena änden och USB-C i den andra och det här såg vi även med OnePlus Nord CE 2. Vi hoppas att det här är övergående och att framtida laddare kommer med USB-C. Det har inletts ett samarbete med Anker och FAW-Volkswagen. Vilket betyder att vi framöver kommer kunna ladda våra telefoner med 80 W med laddare från andra tillverkare än bara OnePlus.

OnePlus 10 Pro

En skärm som imponerar

OnePlus 10 Pro har fått en 6,7-tums 120 Hz Fluid AMOLED display och det är precis vad vi förväntar oss av en flaggskepps-telefon. Men det som verkligen gör skillnaden här är att skärmen fått andra generationens LPTO teknologi. Det betyder att skärmen dynamiskt kan växla mellan 120 Hz ner till 1 Hz beroende på vad som visas på skärmen. Det här gör att skärmen är mer strömsnål än en skärm som endast har 90 Hz. Andra generationen LPTO kommer ge hela 1,5 timmar mer batteri i jämförelse med OnePlus 9 Pro.

Den senaste tiden har allt fler börjat intressera sig för Touch refresh rate, eller beröringsuppdateringsfrekvens som vi kallar det på svenska. Det är hur många gånger telefonens skärm kan registrera beröring under en sekund. OnePlus 10 Pro har 240 Hz vilket gör att det sällan blir eftersläpningar när man drar på skärmen. OnePlus har sedan en funktion där den helt makalöst kan öka beröringsuppdateringsfrekvensen till 1 000 Hz, men det gäller dock enbart i vissa spel. Det här i kombination med att OnePlus har senaste generation av Snapdragon 8 för mobil platform, LPDDR5 och UFS 3.1 ultra-snabbt flashminne gör att den tar emot allt vi kastar på den med bravur. Skärmen har fått en funktion som OnePlus kallar Dual Color Calibration. Vanligtvis färgkorrigeras skärmen utifrån en viss ljusstyrka och ändras ljusstyrkan påverkas färgkorrigeringen och färger vi ser återges inte alltid korrekt. OnePlus 10 Pro har en skärm som har två färgkorrigeringar, en vid 100 nits och vid 500 nits, det här gör att färgåtergivningen blir korrekt även om skärmens ljusstyrka är nedsänkt. Skärmen toppar ut på 1300 nits om det skulle behövas.

OnePlus 10 Pro

Samarbetet med Hasselblad bär frukt

Förra året meddelade OnePlus att vi skulle få se mer av samarbetet med Hasselblad framöver och nu är det dags för P2D50T. P2D50T är tryckt över Dual-LED-blixten i kameramodulen som består av fyra “spisplattor”. Det står för Phone Second Generation Hasselblad Mobile Camera System eller på svenska: andra generationens Hasselblad-kamera för mobiler. Samarbetet är något som OnePlus verkar satsa ordentligt på där vi nu ser allt från att slutarljudet ska låta som en Hasselblads-kamera till att man tagit in tre Hasselblads-ambassadörer och låter oss använda deras färgkorrigering för bilderna vi tar.

Kamerorna som sitter i är tre till antalet, en huvudkamera på 48 megapixlar med en Sony IMX789 sensor som är exklusiv för OnePlus enheter. En telefotokamera på 8 megapixlar vilken har möjlighet till 3.3 x optisk zoom och sen har vi en 150° ultravidvinkelkamera på 50 megapixlar. Alla tre kamerorna kommer med möjligheten att fotografera i full 10-bit färg. Huvudkamerans färgåtergivning är precis så där bra vi förväntar oss, även telefotokameran imponerar men Ultravidvinkelkamerans färger blir tyvärr något bleka.

OnePlus 10 Pro

Det går att välja om vi vill fotografera i 8 eller 10-bit färg. 10-bit färg är väldigt trevligt för de som vill redigera sina bilder efteråt och ha mer information att arbeta med. OnePlus 10 Pro ger oss möjligheten att dels fotografera i RAW-format men också RAW+ som ger oss möjlighet att fånga fler detaljer och ett bredare ljusstyrkeområde vilket ger större frihet vid redigering av bilderna. I kameraappen kan vi gå in i ett Pro-läge och ändra allt från ISO-känslighet, slutarhastighet, exponeringskompensation, vitbalans och manuellt fokus. Pro-läget fungerar på huvudkameran och ultravidvinkelkameran.

Ultravidvinkelkameran leverar tyvärr inte samma färgåtergivning som de andra två kamerorna. Det här är inte vad vi förväntar oss av ett samarbetet med Hasselblad. För är det något Hasselblad är kända för är det just färgåtergivningen. Men även om färgåtergivningen på ultravidvinkelkameran lämnar en del att önska är den otroligt rolig att leka med. 150° ger fyra gånger så mycket bildupptagning som 120°. Det finns även ett speciellt läge för 150° som gör att vi kan få bilderna i ett Fish-eye perspektiv. tyvärr går det inte att filma i det här läget utan enbart fotografera. OnePlus 10 Pro har möjligheten att filma i 4K och 8K. När vi använder 4K är det 30/60/120 fps medan i 8K video är det i 24 fps. Det går även att filma med både frontkameran och med huvudkameran eller telefotokameran samtidigt. Frontkameran, även kallad selfiekameran är på hela 32 megapixel vilket ger oss mycket trevliga selfiebilder. Även här har vi möjligheten att använda de olika effekterna och filter som är inbyggda i kamerappen.

Pris & tillgänglighet

 • OnePlus 10 Pro kommer att kosta:
  8 GB RAM /128 GB lagringsminne: 10 490 kronor (Endast svart)
  12 GB RAM /256 GB lagringsminne: 11 490 kronor (Svart eller grön)

Det medföljer även ett par svarta OnePlus Buds Pro om man förbokar telefonen.

Telefonen finns att beställa hos OnePlus, Amazon, Elgiganten, Webhallen, Media Markt, NetOnNet, INET och Dustin.

RECENSION: ONEPLUS 10 PRO

FÖRDELAR

 • Battieritiden.
 • 80 W trådad laddning.
 • 50 W trådlös laddning.
 • Två bra kameror.
 • En rolig kamera
 • En mycket trevligt operativsystem i form av OxygenOS.
 • LPTO2.
 • 120 Hz.

NACKDELAR

 • USB-A port på laddaren.
 • Färgåtergivningen på Ultravidvinkelkameran.

DETALJER

 • Telefonen leveras med OxygenOS 12.1 baserat på Android 12.
 • Huvudkamera: Sensor: Sony IMX789 Sensor storlek: 1/1.43” Megapixels: 48, Pixel Size: 1.12μm, Lens Quantity: 7P, focal Length: 23 mm Equivalent, Aperture: f/1.8
 • Ultravidvinkelkamera: Sensor: Samsung ISOCELL JN1 Sensor storlek: 1/2.76” Megapixels: 50, Lens Quantity: 6P, Field of View: 150°
 • Telefotokamera: Megapixels: 8 Pixel storlek: 1.0μm, Aperture: f/2.4
 • Frontkamera: Sensor: Sony IMX615 Megapixels: 32, Autofocus: Fixed Focus
 • Blixt: Dual LED Flash
 • Videofilmning: 4K Video at 30/60/120 fps 8K Video at 24 fps 1080p Video at 30/60 fps Super Slow Motion: 1080p Video at 240 fps, 720p Video at 480 fps Time-Lapse: 1080p at 30 fps, 4K at 30 fps
 • 80W SUPERVOOC laddare
 • USB-A till USB-C kabel
 • 5000 mAh batteri
 • Två nanosim-kortsplatser för nano-SIM med 5G
 • Färg: svart eller grön
 • Pris: 10490 eller 11490 via Prisjakt

SAMMANFATTNING

OnePlus 10 Pro är kameramobilen med batteritiden från framtiden. Här pratar vi 5 000 mAh med 80 watts laddning. Vi pratar 50 MP 150° ultravidvinkel, 48 MP huvudkamera och 8 MP telefotokamera. OnePlus 10 Pro gör allting rätt och är en riktig flaggskeppsmobil i dess sanna bemärkelse. Skärmen är en Fluid AMOLED med LPTO2 som ger oss än bättre batteritid 120 Hz uppdateringsfrekvens med 240 Hz beröringsuppdateringsfrekvens.

BETYG: 3.5 / 5

Det känns lite som BBK Gruppen inte riktigt vet hur de ska hantera OnePlus varumärket. Ska det implementeras fullt ut med Oppo eller inte? Mjukvaran skulle först bli i princip Color OS, men nu har de backat igen.
Så förtroendet för varumärket har nog skadats. Jag tror Xiaomi och Motorola har gynnats av all turbulens kring OnePlus.

1 gillning

Ja verkligen. Jag tror också att de trogna fansen tappat intresset när de nu säljer så många olika varianter av sina telefoner. Men, de växer och attraherar en helt ny publik med sina Nord telefoner. ColorOS hade nog skrämt bort det sista trogna fansen.

1 gillning

Ljug - OnePlus är ofelbara. Titta bara – grön telefon.

Oneplus har nog mer att fundera över

Tror också problemet för OnePlus är att de verkar helt ha tappat telefonoperatörerna och den försäljningen som genererades där, de hade en viss framgång förut. Xiaomi och Motorola expanderar istället.
Så de riskerar att bli ett litet nishmärke på det mobila igen.

Då är det svårt att ha en spretig portfölj

Då de helt gått upp i Oppo och rebrandar deras lurar så är de tyvärr helt lost i min värld

OnePlus har väl iofs alltid varit rebrandade Oppo-lurar?

Ja men nu är det mer än uppenbart. Och inte speciellt bra

Nästa OnePlus blir ingen telefon utan en te-sort.