Det här är nytt i watchOS 6

Från sajten:
https://teknikveckan.com/apple/det-har-ar-nytt-i-watchos-6/


image

Tillsammans med iOS 13 lanseras watchOS 6 till Apple Watch 3, 4 och 5 här här bjuds på allt från nya urtavlor till en förbättrad Siri.

En ny look

Det bjuds på totalt fem nya urtavlor som heter så mycket som California, Gradient, Numerals, Solar Dial och Modular Compact. Urtavlorna nedan kommer exklusivt till Apple Watch Series 4 förutom Numerals som kommer till samtliga äldre modeller som kan installera watchOS 6.

Modular Compact

Solar Dial

Numerals

Gradient

California

Apple Watch blir mer självständig

Apple Watch kommer numera även ha en fristående App Store och fler fristående appar som laddas ned direkt till klockan. Och från och med april 2020 så måste alla nya och gamla appar ha byggts med watchOS 6 SDK. Förhoppningsvis gör detta att vi får betydligt snabbare och bättre appar framöver och att det gör Apple Watch mer självständig från sin älskade iPhone. Vi kommer även kunna uppdatera vår Apple Watch direkt via klockan med watchOS 6 istället för att gå via klock-appen på vår iPhone och detta görs genom att gå till Inställningar – Allmänt – Programuppdatering.

Nya och gamla appar

Apple Watch får även en rad appar som vi nog alla känner igen vid det här laget och direkt på klockan har vi nu tillgång till den gamla klassiska kalkylatorn, men nytt är att vi även kan räkna ut dricks direkt från appen. Röstmemo hittar även in i klockan och även en dedikerad app för att lyssna på ljudböcker samt påminnelser. Det finns även en ny app som mäter ljudnivån i din omgivning och är den för hög och kan skada öronen så skickar klockan ut en varning.

Det kommer även en helt ny app där kvinnor kan hålla koll på sin menstruationscykel. I appen går det att lägga till hur rikliga blödningar det har varit, även symptom som mensvärk och huvudvärk går att logga i appen. All data visas sedan upp i ett diagram där det efter en tids användning går att se när mensen bör komma och under vilken period man är mest fertil. Det går även att logga resultat från ägglossningstester.

Extra aktuellt i dagar då det inte alltid går att lita på att din privata information stannar privat.

Få bättre koll på din träning

En ny funktion som kommer hjälpa alla som tränar är att det nu kommer gå att läsa av trender på Apple Watch. Varje dag uppdateras siffrorna i Aktivitets-appen på iPhone och de visar en jämförelse mellan ens genomsnitt för de senaste 90 dagarna samt ett långsiktigt genomsnitt från de senaste 365 dagarna.

Där kan vi direkt se om kurvan går uppåt eller nedåt och skulle det vara åt det negativa hållet så går det att ta del av tips i appen för att vända trenden. Det går att se allt från gånghastighet till antal trappsteg.

För att kunna installera watchOS 6 krävs en iPhone 6s eller nyare som även har iOS 13 installerat. Och watchOS 6 stöds på följande klockor:

  • Apple Watch Series 1
  • Apple Watch Series 2
  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5

Apple har meddelat att watchOS 6 lanseras idag till samtliga modeller förutom Series 1 och Series 2 som är försenat och lansering sker senare under året.

Ett tack till Mathias Severyd som bistod med bilder.

1 gillning

Ska själv köpa nya Watchen, men jag säger som han i The Verge, som sa att det inte fanns någon urtavla som passade honom riktigt. Hoppas på en trevlig uppdatering vartefter, med en urtavla som passar just mig. :stuck_out_tongue:

Alltid kört med denna som är enkel och snygg och har fyra kompl. och syns skapligt bra i sol-ljus också.
Önska dock att texten i mitten kunde ta en kompl. ocksåIMG_0382

En del bra nyheter med denna, men urtavlorna är jag inte så impad av.

Går heller inte att ladda ner appar från App Store. Kräver inloggning men lösenordet har man ju inte i huvudet och koppling till lösenord iCloud eller 1Password fungerar inte.