Det här är nya iPhone 15

Från sajten:
image

Med iPhone 15 och 15 Plus får även de som inte vill ha en Pro-iPhone ta del av den Dynamiska ön. Vi bjuds även på en skärm med Super Retina XDR och du kan få telefonen i antingen 6,1″ eller 6,7″.

iPhone 15 kommer i färgerna rosa, gul, grön, blå och svart. Även här satsar Apple på miljön med 75% återvunnen aluminium och 100% återvunnen kobolt i batteriet.

Ett nytt kamerasystem, med en 48 MP-sensor som kommer till iPhone 15. 2x zoom för foton där man använder 48MP för att ta “zoomade” 2x bilder “med optisk kvalitet”. I och med detta presenterar Apple även en nästa generations porträtt läge i kameramjukvaran och ny fokus- och djupkontroll, så att du kan byta fokus från en person till en annan efter att bilden har tagits. Nattläget har också det förbättrats och smart HDR låter dig fånga himmel och motiv samtidigt.

iPhone 15 och 15 Plus får A16 Bionic processorn från iPhone 14 Pro.

Vi får utöver detta ett större batteri med längre batteritid, en uppdaterad version av Ultra Wideband-chippet där vi nu kan hitta andra enheter med ännu bättre precision.

Den klassiska lightning-porten är nu borta och både iPhone 15 och 15 Plus kommer med USB-C, du kan nu även ladda dina nya AirPods med USB-C.

iPhone 15 börjar på 11995 kronor och ska du ha den lite större varianten 15 Plus så kan den bli din för 13495 kronor. Går att förbeställa från den 15 september kl. 14.00 och finns tillgänglig från den 22 september.

 

Artikeln uppdateras löpande.

1 gillning

Sätt A17 (eller M2!) i Apple TV, nu när mac OS även får gamemode.

1 gillning

Från sajten:
image

Trots ihärdiga rykten om förbättrad batteriteknik och med det nya chippet så är det samma gamla batteritid.

Samtliga iPhone 15-telefoner delar exakt samma batteritid som fjolårets motsvarande iPhone 14-modeller. iPhone 14 Pro-modellerna har fått utstå en del kritik för att batterihälsan ska ha sjunkit snabbare än tidigare iPhone-modeller. Något som kan ha att göra med nya Alltid-på-läget. Hursomhelst så verkar inte Apple ha ökat på de officiella siffrorna för batteritiden på hemsidan.

  • Apple Watch Series 9: 18 h/36 h strömsparläge
  • Apple Watch Ultra 2: 36 h/72 h strömsparläge
  • iPhone 15: 20 h
  • iPhone 15 Plus: 26 h
  • iPhone 15 Pro: 23 h
  • iPhone 15 Pro Max: 29 h

Det var lite av en besvikelse men det finns ändå utrymme för att batteriet presterar något bättre än fjolårets modeller. Det nya chippet tillsammans med optimerad mjukvara kommer garanterat att ge några minuter extra.

Via: Macrumors

Från sajten:
image

Ännu ett rykte som inte blev sanning är det som påstod att iPhone 15 skulle introducera snabbare laddning.

Precis som tidigare generationer så kommer iPhone 15 att laddas med långsamma 7,5 watt med standard Qi-trådlös laddning. Med MagSafe så är det fortfarande de något bättre 15 watt som gäller. Den nya trådlösa standarden Qi2 som fungerar precis som Apples MagSafe kommer att kunna ladda upp till 15 watt. Men det finns inget på Apples hemsida som skvallrar om att Apple kommer tillåta 15 watt med den här nya standarden.

Även trådad laddning ser ut att ha stannat upp på 50 procents laddning på en halvtimme med 20 watts eller bättre strömadapter – precis som tidigare generationer. Men vi får helt enkelt vänta och se när det har börjats testköra med den nya USB C-porten på iPhone 15.

Via: Macrumors