Det går att spela Gamecube- och Wii-spel på Xbox

Från sajten:


Microsoft talade tidigt om att Windows-appar skulle fungera på Xbox och nu har det öppnat portarna till det förbjudna.

Om du har lite insyn i emulatorer för spel så har du säkert hört talas om Dolphin Emulator tidigare. Nu har Dolphin släppts i beta-version för att fungera till alla plattformar med Windows. Det innebär att den fungerar även för Xbox. Självklart har någon hunnit testa och dessutom lagt ut en video på det hela. Modern Vintage Gamer på Youtube demonstrerar hur bra det faktiskt fungerar med prestandan i Xbox Series S.

Med upplösningen 1440p och HD-texturer blir spelen dessutom snyggare än de var på Nintendo Gamecube och Wii under 2000-talet. För att du ska kunna testa på det här själv så krävs det att du sätter din Xbox i utvecklar-läge för att kunna installera Dolphin.

Det här är inte första gången som Xbox lyckats spela gamla spel då appen RetroArch redan sett till att Playstation 2-spel rullar fint på din nya Xbox. Det gäller dessutom spel som inte finns tillgängliga ännu på Playstation Store till Playstation 5. Det blir intressant att se hur de japanska tv-spelsjättarna kommer reagera på det här.

Via: The Verge

1 gillning