Desinficera dina prylar med Philips UV-C belysning

Från sajten:
image

Philips lanserar två nya produkter som hjälper till att ta bort bakterier, virus och mögel i ditt hem. Detta görs via UV-C teknologi som nu integrerats i konsumentprodukter.

Den ena är en bordslampa som kan desinficera hela rum i ditt hem. Produkt nummer två är en desinfektionsbox som används för att desinficera mindre produkter som exempelvis din mobiltelefon. UV-C teknologi har visat sig vara effektiv på att neutralisera såväl virus som bakterier men också mögelsporer enligt Signify.

Philips UV-C bordslampa 24W har en inbyggd kontrollpanel upptill som låter dig sköta lampan. Det går också att styra denna med din röst för ökad säkerhet. Lampan är utrustad med inbyggda rörelsesensorer som släcker den om någon kommer in i rummet eftersom ljuset kan vara skadligt för hud och ögon. Det tar cirka 30 minuter att desinficera ett sovrum så det varierar beroende på rumsstorlek.

Philips UV-C Bordslampa 24W Box

UV-C behållaren är primärt designad för att desinficera mindre föremål som mobiltelefoner, nycklar, leksaker m m. Föremålet placeras i behållaren, luckan stängs och inom ett par minuter är desinficeringen klar. Alla bakterier och virus som finns idag har testats och svarar positivt på desinficeringen enligt Signify. I laboratorietester på SARS-CoV-2 reducerades nivåerna till ej detekterbara på under 9 sekunder.

Den kan även användas för att desinficera nappflaskor, tandborstar och allt via olika valmöjligheter via behållarens display. Enheten stängs när luckan öppnas tack vare inbyggda sensorer.

Lampan säljs redan nu av bland annat Elgiganten till ett pris av 1259 kronor. Behållaren kommer att släppas senare under 2021 och priset kommer att vara något högre än för lampan.

Källa: Input