Den lilla matberedaren med stora möjligheter

Från sajten:
image

Köksmaskiner är fantastiskt kul men skåpen kan snabbt bli fulla av dem och idag ska vi ta en titt på en matberedare som inte tar mycket plats från Kenwood.

En lekfull design

Med MultiPro Go har Kenwood gjort en lekfull design som sticker ut lite lagom mycket i köket, men det som är det mest påtagliga är inte designen utan storleken. MultiPro Go är betydligt mindre än andra matberedare och Kenwood riktar in sig på de som har ett mindre kök med mindre förvaringsytor. I undertecknads hem är skåpen redan fulla av stavmixar, bakmaskiner, Airfryer och mycket mer så en matberedare har helt enkelt inte fått plats så att testa denna kändes klockrent med tanke på min platsbristsituation.

Sladden rullas enkelt ihop i botten.

Liten men stark

Ofta när man gör något mindre så brukar det komma med kompromisser men så är inte fallet med Kenwood MultiPro Go. Det är en stark motor på 650 watt och vi har hunnit testa att göra pizzadeg, potatisgratäng, rivna morötter och vitkål, bakat dadelbollar och gjort en egen salsa. Under testet så har den klarat allt med bravur men det man får tänka på är att den är mindre och så även skålen som rymmer 1,3 liter. Som tur är så går den att använda även till den större familjen tack vare munstycket som följer med i kartongen. Då kan vi riva, hacka, skiva rakt ned i en större skål och slipper oroa oss för att utrymmet i den medföljande skålen ska ta slut.

Här vankas det gratäng

Enkel att använda och rengöra

Maskinen är superenkel att använda och med i kartongen får vi ett knivblad i rostfritt stål som lämpas för grov och finhackning samt deras egna MultiPro Go-skiva som är en skiv och riv-disk. Sätter vi in den i maskinen åt ena hållet så kan vi till exempel skära frukt och grönsaker och vänder vi den åt andra hållet så kan vi riva morötter, ost eller varför inte potatis. För att sätta igång maskinen hittar vi en knapp på toppen, drar vi knappen uppåt så är det en pulsfunktion och drar vi ned nedåt så är det en fast hastighet.

Pulsläge eller en fast hastighet

När vi är klara går alla tillbehör att slänga in i diskmaskinen om vi inte orkar handdiska vilket kan vara tacksamt. En annan smart grej är att strömsladden går att rulla ihop i en skarv i botten av maskinen så vi slipper ha en lång sladd liggandes i köket när den är inkopplad. Kenwood MultiPro Go kommer i två färger, gråblå och roströd och den lilla maskinen kommer även med en liten prislapp på endast 899 kronor (712 kronor i skrivande stund) vilket helt ärligt är ett kap.

Allt som behövs för att riva, skiva och hacka

Recension: Kenwood MultiPro Go

Fördelar

 • Tar lite plats i köket
 • Stark motor
 • Smarta tillbehör så vi kan riva eller hacka direkt ned på en tallrik eller bunke
 • Bra pris

Nackdelar

 • Hade gärna sett fler hastigheter som gick att ställa in

Detaljer

 • Tillverkare: Kenwood
 • Produktnamn: MultiPro Go
 • Effekt: 650 watt
 • Kapacitet: 1,3 liter
 • Vikt: 1,79 kilo
 • Bredd: 15,6 centimeter
 • Höjd: 29,7 centimeter
 • Diameter: 16,8 centimeter
 • Pris: Från 712 kronor (i skrivande stund)

Sammanfattning

Kenwood MultiPro Go är en väldigt kompetent matberedare trots sin lilla storlek. Den är utrustad med en stark motor som aldrig viker sig för en utmaning och att de inte har tummat på kvalité trots sin lilla storlek är ett stort plus. Det är en matberedare i en liten storlek men med stor potential och som plus i kanten är den även riktigt bra prissatt. Så är du trött på att stå och skiva potatis i evigheter till gratängen eller snabbt vill riva lite morötter direkt på tallriken så är det inte mycket att fundera på speciellt inte om du har det trångt i skåpen hemma.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!

Galleri

Som chokladbollar fast utan smör
Allt ska mixas ned till en smet
Lite choklad på toppen och havssalt

Verkar nice! Hade jag inte redan haft en så.
Kanske kan tipsa mamma, deras gick sönder nyss. :joy:

Perfekt att den är så liten med.

1 gillning

Ja jag var inte beredd på att den skulle vara så bra för det priset och storleken!

1 gillning

Grymt ju! Då ska jag verkligen tipsa om den.
Eller så kan hon köpa min så köper jag den. :joy:
Fast min var lite dyrare men tar sån plats?
Kan man köra is i den? Hahaha

Is har jag faktiskt inte testat, kan prova i helgen! Kan dock behöva en påminnelse :sweat_smile:

1 gillning

Tycker jag du ska göra, the real test. :joy:

1 gillning