Den klassiska Beach Buggyn från Manx kommer tillbaka som elbil

Från sajten:
image

Den lilla bilen med glasfiberkaross och ett chassi från Volkswagen Beetle lanserades 1964. Sedan dess har många hemmabyggen gjorts och nu kommer den i helt ny version.

Meyers Manx var det ursprungliga namnet men beach buggy och sandloppa var namnet i folkmun. Bruce Manx som skapade originalet sålde sitt företag 2020 och dog sedan året därpå. Nu skapar Trousdale Ventures, som är de nya ägarna av varumärket, Meyers Manx 2.0 som är en modernare version med elmotor.

Meyers Manx 2.0

Det är Freeman Thomas som står för den nya designen, han har tidigare ritat Audi TT och New Beetle. Nu är karossen helt i aluminium och chassit har två elmotorer på tillsammans 205 hästkrafter monterade. Meyers Manx 2.0 kommer med två alternativ av batteri, ett på 20 kWh som ger 24 mils räckvidd och ett på 40 kWh som ger 48 mil. Med en vikt på endast 680 till 748 kilo beroende på val av batteri så levererar det stora batteriet 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

Meyers Manx 2.0

Dessvärre får vi vänta på prislappen men den lilla bilen premiärvisas på Monterey Car Week som slår upp sina portar på fredag. Serietillverkningen startar 2024, de första 50 bilarna tillverkas dock redan nästa år och ingår då i ett betatest.

Via: TechCrunch.

2 gillningar

Tar en direkt!

1 gillning

Ja, den är ju otrolig! Men gissar att priset inte blir så roligt!

Pris ? :heart_eyes:

Gav 8000 för min första beach buggy, denna blir nog lite dyrare.

2 gillningar

Jag gav 7500:- sålde den ett år senare för 9000:- Den enda bra bilaffär jag någonsin gjort :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 gillningar