Delar av gruppen som läckte ritningar på Apples kommande produkter nu arresterade

Från sajten:
image

Justitiedepartementet i USA har meddelat att de har arresterat en ukrainsk medborgare för hans inblandning i REvil, en grupp som utförde ransomware-attacker mot företag och statliga enheter i USA bland annat Quanta, en underleverantör till Apple.

Stal ritningar på kommande produkter

Det var i våras som gruppen kom över ritningar på kommande produkter från Apple, där ibland de nu nyligen presenterade MacBook Pro-datorerna, genom att göra intrång hos Quanta och utföra en ransomware-attack mot deras servrar.

Gruppen la därefter ut några ritningar online och hotade med att fortsätta lägga ut nya ritningar varje dag fram till att Apple eller Quanta betalade lösensumman, efter bara någon dag dock så plockades alla ritningar ned och det blev tyst runt det hela runt Quanta. Gruppen fortsatte dock att utföra sina attacker fast mot andra företag i USA bland annat Kaseya, vilket även drabbade företag som Coop här i Sverige.

Justitiedepartementet säger att den nu arresterade mannen var inblandad i Kaseya-attacken och möjligen även en del av attacken mot Apples leverantör Quanta Computer. Han greps i Polen och väntar på utlämning till USA. Tillsammans med att man arresterade honom har justitiedepartementet beslagtagit 6,1 miljoner dollar som tagits emot av en annan medlem i REvil som var ansvarig för attacker mot flera offer. Två andra gripanden har gjorts i Rumänien, men där har de inte lämnat några detaljer än. Den nu arresterade mannen riskerar 115 år i fängelse om han fälls i rätten.

Via: Macrumors

4 gillningar

iu

2 gillningar