De nya kontrollerna från Aqara är så läckra

Från sajten:
image

Aqara fortsätter att ta fram nya produkter för våra smarta hem. Nu har en ny serie av grymt läckra kontroller lanserats men bara på den kinesiska marknaden.

Kinesiska företaget Aqara fortsätter att innovera och producera nya produkter för smarta hem. Visserligen har vi i Sverige blivit lite bortskämda med mängden produkter som tillhandahålls men utöver vad vi kan köpa här så finns en uppsjö av intressanta produkter i Kina. För att använda dessa behöver man vara ansluten till den kinesiska servern vilket var vanligt när produkterna var nya. Men, sedan ett par år så finns en EU-server som rekommenderas för oss här i Europa.

Nu har företaget släppt ett gäng läckra kontroller, Aqara V1 Smart Switches har stöd för både Matter samt millimetervågor (mmWave). En del av dessa har inbyggda touchskärmar som visar olika status och en del kombinerar display med tryckknappar. Det är stilrent och läckert i olika färger och habegäret infinner sig ganska snabbt eftersom det mesta vi får här är vitt, vitt och åter vitt.

Det inbyggda stödet för mmWave innebär att de kan detektera närvaro och då trigga scener, automationer eller annat som tänds eller släcks – detta utan behov av någon extra sensor eller att du som användare behöver göra något. Smart och snyggt!

Utöver stöd för Matter så fungerar de även med Apple Home.

Kan vi starta en namnlista för att få över lite snyggare färger till Europa?

Källa: HomeKit News

Galleri