CTEK lanserar nya elbilladdaren Chargestorm Connected 2

Från sajten:
image

Laddteknikföretaget CTEK lanserar idag sin uppdaterade version av den smarta elbilladdaren Chargestorm Connected – Chargestorm Connected 2.

Den nya laddaren ska vara den mest flexibla CTEK lanserat och bjuder på uppdaterad säkerhet för att undvika elchocker under egenunderhåll av laddaren hemma och jordfelsbrytare som återställs vid varje laddning samt kan återställas via appen med den inbyggda 4G-uppkopplingen. Systemet är öppet för tredjeparts-appar att integrera laddaren i sitt system. Laddaren ger oss en laddning på 3,7 kW till 22 kW och kan installeras både på enfas eller trefas. Den finns med 1 och 2 ladduttag och kommer med en ny teknik som gör det möjligt att seriekoppla upp till hela 500 enheter, som gör det möjligt för stora företag och bostadsföreningar att fylla hela parkeringar med laddstolpar. Den får också ökad IP-klass upp till IP54 för att motstå olika väderförhållande bättre.

“Det ökande intresset för elfordon har inte bara resulterat i ökad efterfrågan på EV-laddningslösningar, det har också betonat behovet av större flexibilitet i de produkter och lösningar som vi erbjuder. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vårt erbjudande för att svara på våra kunders förändrade behov, och Chargestorm Connected 2 är inget undantag. Späckad med en rad funktioner och inbyggda säkerhetslösningar, liksom den extra fördelen med 4G-anslutning och öppen integration, är detta en av de mest flexibla produkterna på marknaden” – Cecilia Routledge, chef för e-mobility på CTEK.

Läs mer om CTEKs nya laddare på deras hemsida.

Via: CTEK Pressmeddelande.

Det dumma med denna.
När man står framför den så är det inte helt uppenbart var man ska “blippa” laddkortet…

Okej, känns som ett rätt litet problem för man lär sig väl. Men klart det kan skapa lite problem vid offentliga laddstationer…

Så är det ju… Men hade också varit en ganska lätt fix från tillverkaren.
Även där de sätter ID koden för uttaget är korkat.

Den absolut fördelen med dessa är dock att de har en variant där type2 sladden är integrerad…

Jag har en GARO (GLB) laddare hemma…säger inte på något sätt de är bättre för de är lika omöjliga att fatta var man ska sätta kortet också :slight_smile: