CTEK lanserar en smart portabel laddare

Från sajten:
image

CTEK höll idag låda på YouTube för att lansera en ny smart laddare – CTEK CS Free.

Deras nya CTEK CS Free berättar dem är fyra produkter i en. Det är en portabel laddare som kan ladda det mesta. Den laddas upp med UCB-C med den tillhörande laddaren som också kan agera som fast strömkälla. Den kan också ta laddning från ett annat batteri med en medföljande alogatorklämma till USB-C- kabel. Väl uppladdad kan den förvaras upp till ett år med laddningen intakt. Adaptiv boost innebär att den kan kopplas på ditt bilbatteri och den snabbt läsa av vad som krävs för att få din bil att gå igång igen, sedan utlovas det att bilen ska gå att starta inom 15 minuter. Förutom att starta och ladda din bil fungerar den även som en rejäl powerbank och kan ladda dina prylar, som mobiltelefon och dator via USB-C och USB-A. Laddaren har bara en knapp för ON/OFF och allt annat sköts automatiskt.

De lanserar också en tillhörande solpanel som enkelt viks ihop och förvaras i en väska som även fungerar som ställ för panelen. Vilket gör att du kan driva din laddare med solen och ladda dina prylar när du är ute och campar. Vilket då kan ge liv till både bilen eller motorcykeln samt mobilen och datorn.

CTEK CS Free och tillhörande solpanel blir tillgängliga från 4 mars.

Via: CTEK.

 

kanske denna man ska köpa till superben? @RolexJocke

CTEK gör bra saker som gör vad man förväntar sig.

Ser ju kalas ut, men hittar inget ca-pris på den?

Tyvärr inte jag heller, hittade dock på deras polska sida och där var priset detta:

Inväntar pressmeddelande så ska vi nog få det svenska priset snart.

Tackar, såg ju rätt bra så långt.

Vet vi något om antal mAh?

Den har ett internt batteri på 20Ah.

3,7V även i sådana här varianter?

De va ju intressant… fixa ett 12V batter med 3.7V är väl det som dom kallar Adaptiv boost?

Batteriet kan ju skicka ut 12 volt men för att räkna ut hur många wattimmar det har behöver man veta hur många volt själva batteriet är på. Litiumbatterier är i powerbanks nästan alltid 3,7 volt. Vilket skulle sätta detta på cirka 75 Wh.

Adaptiv Boost är att du kan starta en bil med ett tomt 12v batteri efter 15 minuters “laddning” med laddaren.