Corsair iCUE NEXUS - touchskärm till ditt tangentbord

Från sajten:
image

Modet med ett extra skärmtangentbord har kommit till det externa tangentbordet.

Det är i sammanhanget lite ironiskt att det var torrbollarna Apple som var först ut på massmarknaden med dynamiska tangentbord då de ersatte nummerraden med en liten miniskärm och döpte den till Touch Bar. Därefter har vi fått se varianter på det hela i olika bärbara datorer med fokus på spel.

iCue

Här ser du alla Corsair-enheter du kan integrera med så väl som externa som interna komponenter.

Nu kommer Corsair med sin Corsair iCue Nexus som är en liten skärmrad med sex virtuella knappar som vi kan ställa in att visa, eller göra, precis vad vi vill. Nexus är en del av deras iCue-ekosystem som i sin tur är en mjukvara till Windows som alla deras tillbehör kommunicerar med oavsett om det är möss, tangentbord eller interna datorkomponenter med LED-belysning, som bekant skall det vara LED i det mesta idag.

iCue

iCue speglar i realtid vad du håller på att skapa på din Nexus.

Via iCue kan vi exempelvis få den lilla skärmen att visa temperaturer på processorer och grafikkort men också vilken belastning de har. Vi kan skapa genvägar till att snabbt ställa om färger eller effekter på allt som har LED-belysning. Men också genvägar till olika funktioner i Windows eller till webbsidor. Eller varför inte använda den att växla mellan kameror och andra bildenheter när vi streamar ut våra förehavanden på Twitch eller YouTube? Du bestämmer egentligen helt själv vad du vill använda den till.

iCue Nexus

Skapa vilka funktioner du vill via Element Settings.

Den är inte heller begränsad till de sex virtuella knapparna utan vi kan skapa flera rader uppsättningar som vi enkelt scrollar mellan.

iCue Nexus

Via Widget-listan hittar vi relevanta widgets för våra interna komponenter. Resten av funktionerna får vi dock skapa själva.

Men det är också det som delvis ställer till det lite för enkelheten, bortsett från att temperaturer och liknande för de interna komponenterna finns med att välja från en lista så måste vi skapa allt det som gör att den kan vara användbar på riktigt helt själva via olika macron. Det är inga problem för den tålmodige som vet vad den vill men det här är ingen produkt som vi köper för cirka 1000 – 1500 kronor beroende på var vi får tag den i från. Den finns i dagsläget inte hos några svenska återförsäljare.

Hårdvaran

Nexus-enheten går att sätta på i princip vilket tangentbord som helst via de medföljande adaptrarna, vi väljer att sätta det på Corsairs egna K70 RGB MK.2-tangentbord som för övrigt är helt magiskt när det kommer till känsla i tangenterna och belysningen. Det är mer sobert och känns mer lyxigt än allt bling bling som annars brukar vara. Väl på plats ser det ut som att det är en del av tangentbordet.

K70 RGB MK.2 Mechanical Gaming

K70 RGB MK.2 Mechanical Gaming-tangentbord med iCue Nexus i vila.

Skärmen har snabb responstid och det känns nästan ibland som att den reagerar innan vi ens hunnit toucha den. Dock är den hyfsat lågupplöst och det känns som en rätt billig backlight som dessutom är svår att fota av då kontrasten är rätt dålig och betraktningsvinkel från sidorna rent usel. Det sistnämnda är dock inget problem om den sitter på tangentbordet för då tittar vi alltid rakt fram men vill vi sätta den externt vilket också går bra via de medföljande adaptrarna så blir det något mindre imponerande.

iCue Nexus

Enheten kopplas in via USB-A och då passar det ju alldeles strålande att just K70 RGB MK.2 har en extra USB-ingång på baksidan om så inte är fallet är det bättre att sätta den lös i stället.

Sammanfattning

Är du behov av en enhet med snabbgenvägar till diverse spörsmål som inte ditt gamingtangentbord eller annan existerande enhet kan ta hand om så är det här för dig, men det är inte produkten som du köper på skoj och sedan försöker hitta något användningsområde till. Notera att du endast kan styra andra Corsair-enheter med iCue-systemet så den gör sig naturligtvis bäst om du valt just Corsair som leverantör till din gamingrig.

BETYG

  • Pro­duk­tk­val­ité: 2/5
  • Funk­tion 4/5
  • Design: 2/5
  • Val­u­ta för pen­gar­na: 3/5
  • Instal­la­tion 3/5

TOTALBETYG 3/5

PLUS

  • Löser ett specifikt behov.
  • Integrerar bra med iCue-ekosystemet.

MINUS

  • Något plastig.
  • Låg kvalité på skärmen.
  • Integrerar bara med iCue-ekosystemet.

DETALJER

  • Färg­: Svart
  • Anslut­ning: USB-A
  • Pris: €99,99 (Se dagsaktuellt pris via Prisjakt)

Recen­sion­sex­em­plar från Corsair.

Men nej.