CNN lägger ned sin streamingtjänst efter bara en månad

Från sajten:
image

Antalet streamingtjänster på marknaden bara ökar men i slutet av april blir det i alla fall en mindre då CNN+ läggs ned.

CNN lanserade sin streamingtjänst den 29 mars och det var sagt att det var deras viktigaste lansering sedan kanalen startades men det gick inte riktigt som de hade tänkt sig. Igår meddelade CNN att de har tagit beslut att lägga ned CNN+ och streamingtjänsten kommer vara igång till den 30 april. Alla kunder som har köpt ett abonnemang kommer att få ett mail med instruktioner för återbetalning.

CNN+, the streaming service that was hyped as one of the most signifiant developments in the history of CNN, will shut down on April 30, just one month after it launched. https://t.co/K92mv8qBE7

— CNN (@CNN) April 21, 2022

Beslutet att lägga ned tjänsten togs efter att CNN’s förra moderbolag WarnerMedia slogs ihop med Discovery och den nya ledningen såg gissningsvis ingen framtid för den. Alternativt så kan det finnas en plan att CNN’s innehåll kommer att bakas in i Discovery framöver istället för att vara en fristående tjänst. CNN hade planer på att spendera över en miljard dollar på tjänsten under en femårsperiod och har redan lagt minst 100 miljoner dollar på steamingtjänsten så detta “lilla” projekt lär kännas av ordentligt i plånkan.

Källa: CNN, Via The Verge

Jag rekommenderar Farron Cousins "analys". Han är ganska träffsäker och elak.

Nice ska kika sen!