CMF by Nothing presenterar sin första mobil

Från sajten:
image

För dig som inte vill lägga för mycket pengar på en mobiltelefon finns nu ett nytt alternativ. Budgetvarumärket CMF by Nothing lanserar sin första modell för endast 199 dollar.

Mobiltillverkaren Nothing lanserade sitt budgetvarumärke CMF by Nothing häromåret och nu kommer den första mobiltelefonen vid namn CMF Phone 1. Det är en lite enklare mobiltelefon som får ett lågt pris men ändå mycket av funktionerna som finns i Nothings modeller.

Det som är unikt med den här mobiltelefonen är att den kan skräddarsys med olika skal och andra tillbehör vilket ger den fler funktioner när det gäller hantering.

För att komma ner i pris så finns det givetvis en del funktioner och finesser som inte ryms inom ett lägre pris, exempelvis trådlös laddning och NFC. Marques Brownlee har hunnit ta sig en titt på mobilen och gillar den trots en del brister.

I samband med lanseringen av CMF Phone 1 släpptes också ett par nya hörlurar, CMF Buds Pro 2 och en smartklocka, CMF Watch Pro 2.

Rekommenderat pris för CMF Phone 1 är 199 dollar, CMF Watch Pro 2 kostar 69 dollar och CMF Buds Pro 2 kostar 59 dollar.

Källa: CMF by Nothing

Galleri

Carl Pei från Nothing är väldigt bra på att bygga upp PR. Många USA youtubers som gör videos på den. Dock inte alls bra för den marknaden. LTE (4G) frekvensen 71 saknas, vilket är viktigt för Nordamerika.
Avsaknaden av NFC är märklig också, om man ska göra ett nytt BankID blir det struligt. Även lågbudget lurar från Motorola, Samsung etc..har det. De borde i så fall ha gjort en EU version av den.
Visst kan man byta baksida men batteriet är förseglat likväl.

Mycket hype för en rätt medioker mobil om man synar den.

1 gillning

Tycker spontant att telefonen låter sjukt prisvärd.

Det är synd med NFC, men till det priset kan man nog leva med det.

För 2300 kr får man ju knappt en 3 i 1-laddare nu för tiden.

1 gillning

De borde ha gjort en EU version om ambitionen är att sälja utanför Indien, även lågbudgetlurar typ den billigaste HMD Pulse har NFC.