Cisco i samarbete med Mercedes-Benz kring säkert hybridarbete

Från sajten:
image

Vid Mobile World Congress, MWC 2023 i Barcelona presenterade Cisco ett samarbete med Mercedes-Benz. De ska skapa det optimala kontoret för bilen.

Cisco har inlett ett samarbete med Mercedes-Benz kring det optimala kontoret för bilen. Bakom ratten. Tillsammans ska de båda företagen ta fram det säkra hybridarbetet bakom ratten i bilen. Detta kommer att vara tillgängligt i modellserien Mercedes-Benz E-Class, 2024 års modell som börjar säljas i USA under våren 2023. Dessa ska börja säljas i Sverige senare under 2023 och den nya E-Class är försedd med ny hårdvara för infotainmentsystemet som bland annat omfattar en stor touchskärm kallad Superscreen. Till denna finns möjlighet till uppkoppling via såväl Wi-Fi- som 5G-nätverk och 17 inbyggda högtalare med Dolby Atmos-stöd. I skärmen finns också en kamera, vilket gör att bilen lätt kan bli ett konferensrum vid behov.

För att främja säkerhet och uppmuntra till ansvarsfull användning, är videofunktionerna i möten och samtal endast tillgängliga när bilen står still, under körning är endast ljudsamtal möjliga. Men i parkeringsläge får man å andra sidan tillgång till hela tjänsteutbudet i Ciscos Webex-applikation – som finns tillgänglig i Mercedez Benz Car App Store under våren 2023 och därmed inte behöver kopplas upp via en telefon eller annan enhet.

Samtidigt ska Ciscos ledande teknik för brusreducering bidra till att höja samtalsupplevelsen, oavsett om man har ett röstsamtal på en hårt trafikerad väg eller deltar i en videokonferens från en bullrig parkeringsplats.

Samarbetet med Mercedes-Benz är det senaste i Ciscos satsning på fordonsmarknaden där företaget under det senaste året även presenterat initiativ som integrationen mellan Webex Meetings och Apple CarPlay. Cisco levererar teknik, tjänster och expertis till en stor mängd företag inom fordons- och transportsektorn och har 25 000 patent inom området.

Källa: Pressmeddelande