Chromecast och Google home hittar inte nätverket

Hejsan allihop. Vi har ett problem här hemma med vår Chromecast, för det mesta kan vi inte casta från våra telefoner till den. Går man in på den i home appen står det "Nätverket är inte tillgängligt" det står det även om man går in på home mini i appen(vi har bara en mini).

Ibland kan en av oss casta och ibland den andra men för. Det mesta ingen av oss. Däremot kan Google casta om vi ber henne spela något på TVn. Dock är det väldigt svårt att få henne spela rätt saker ibland och vissa program på tv kanalernas streaming stöds inte.

Vi har testat allt känns de är som vi har, återställt Chromecasten, startat om telefonerna, tagit bort Chromecast från appen och lagt till den igen, nollställt och gjort om nätverket och lagt in det på nytt i Chromecasten och appen.

När vi gjorde en återställning av Chromecasten så funkade någon dag sen likadant igen. Sen gjorde vi en till och då fungerade det inte alls och ni kan vi inte casta alls längre.

Någon som varit med om samma och som vet vad man kan göra åt saken?

Mvh Jessika

Vi har med haft strul den senaste månaden, från och till. Fick problem med fiber och då det inte var fel utanför huset fick jag till sist radera hela nätet och börja om på nytt (Deco M9 plus)
Nu funkar det peppar peppar men SVT står ibland och buffrar på Chromecast Ultra när den är live. Får se om problem med att casta återkommer

Är det så bra att ni kan testa dra en ethernet-kabel till den lilla rackaren?

Har ultran trådad till en puck. Men flyttade lite på en puck och satte min gamla TP link RE200 på ovanvåningen och nu flyter det mycket bättre. M9 orna var nog lite långt ifrån varandra