Chilimobil startar webbutik för begagnade mobiler

Från sajten:
image

Chilimobil vill göra handel med mobiltelefoner mer hållbart. De startar webbutik där de säljer begagnade, nyrenoverade mobiltelefoner.

Reloved kallar de konceptet med renoverade mobiltelefoner och erbjuder dessa med eller utan abonnemang. Vi kommer även kunna lämna in vår använda telefon i inbyte så ekosystemet blir komplett.

Dagens smartphones har längre hållbarhet än vad de hade för bara några år sedan, men vi är många som byter telefon vart och vartannat år. Så andrahandsmarknaden har blivit enorm. Det är det många bolag som tar till fasta på och skapar sina egna inbytesprogram och försäljning av begagnade telefoner. Chilimobil vill göra denna handel enklare och ge trygghet i köpen.

“Intresset för begagnat ökar konstant, men jag tror att många fortfarande känner en osäkerhet inför att köpa andrahandsmobiler. Det behöver de inte göra hos oss. De andrahandsmobiler vi säljer är lika bra som de fabriksnya. De är seriöst genomgångna och garantitiden är samma 12 månader som för en ny telefon. Vi kallar detta Reloved,” säger Fredrik Brunzell, en av Chilimobils grundare.

Chilimobil lämnar också tips på hur vi kan bli en mer hållbar mobilkonsument:
1. Använd din mobiltelefon så länge som möjligt och laga den om den går sönder
2. Lämna den till återvinning om den inte går att laga
3. Välj andrahandsmobiler istället för fabriksnya produkter
4. Fråga vad som händer med den om du lämnar en telefon i inbyte när du köper en ny

Besök Chili Reloved här.

Via: Chilimobil Pressmeddelande.