CES 2024 – Withings lanserar BeamO för hälsokontroll i hemmet

Från sajten:
image

Withings är företaget som satsar mer och mer på hälsorelaterade produkter. Nu presenteras deras senaste produkt, BeamO som tar hälsokontrollen till hemmet.

Franska företaget Withings presenterar nu sin senaste produkt, BeamO på elektronikmässan CES 2024. Detta är en 4-i-1-enhet som är banbrytande när det kommer till hälsokontroller i hemmet. BeamO är det första multiskopet som kan förbättra telemedicinska vårdbesök, enkelt förklarat som distanskontroller av läkaren när du är hemma.

Med BeamO planerar Withings att revolutionera framtidens termometrar då denna inte bara mäter kroppstemperaturen utan även hjärt- och lunghälsan. BeamO kombinerar funktionerna hos en termometer, ett elektrokardiogram, en oximeter och ett stetoskop i en enda hjärtenhet för hemmabruk som mäter både hjärta och lungor vilket görs på egen hand. Vid mätning kan en läkare avläsa de uppmätta värdena utan att patienten behöver besöka vare sig sjukhus eller vårdcentral.

Withings BeamO är bärbar och mindre än en smartphone och vid regelbundna mätningar i hemmet ges en överblick över den allmänna hälsan eller varningssignaler om potentiella problemområden. BeamO är fullpackad med sensorer som strålar ljusvågor för att tolka blodflödesmönster och temperatur samt akustisk information. BeamO utför flera funktioner via den handhållna enheten:

  • Hand till hjärta: – Fotopletsymografi (PPG) och elektroder längs sidorna gör att BeamO kan utföra blodsyresättning (SpO2) och hjärtfrekvensavläsningar samtidigt som den också utför ett 1-avlednings-EKG av medicinsk kvalitet. Ett lätt grepp om BeamO initierar mätningar som användaren kan se i realtid på den animerade LED-displayen i färg.
  • Höjer temperaturen: BeamO utför noggranna och stabila mätningar av kroppstemperaturen med en icke-invasiv skanning av tinningartären. Andra generationens hot spot-sensor är en vidareutveckling av Withings Thermo-sensorteknik och är en termofil med ett enda element som smalnar av den infraröda strålens fokalområde för kontaktlösa mätningar. Detta ökar mätningens känslighet och gör den mer robust mot förändringar i avstånd från huden eller rörelser.
  • Lyssnar till din hälsa: BeamO är ett banbrytande digitalt stetoskop som fångar upp akustiska ljudvågor från bröstkorg eller rygg genom en pietzoelektrisk skiva. Med intuitiv handledning kan användarna göra exakta mätningar av hjärta och lungor. Utrustad med en USB-C till hörlursadapter kan resultaten höras via hörlurar och sömlöst överföras, lagras och delas i appen. Under telemedicinska vårdbesök kan läkarna med hjälp av strömmat ljud vägleda placeringen av enheten och fokusera på specifikt intressanta områden.

Med dessa funktioner kan BeamO genomföra en 4-i-1 hälsokontroll av kroppstemperatur, hjärta och lungor på mindre än en minut. Den kan också varna användare för eventuell feber och infektion samt upptäcka eventuella kardiovaskulära problem. När BeamO fått sitt FDA-godkännande kommer den bland annat att kunna upptäcka förmaksflimmer, en av de vanligaste formerna av arytmier, och varna om hjärtfrekvensen är onormal.

Withings BeamO går att synkronisera till Withings-appen via Wi-Fi vilket innebär bättre uppföljning av individers och familjers hälsotillstånd. I samband med att produkten lanseras kommer appen att uppdateras med nya funktioner.

Det kommer också att bli möjligt för användare att ladda upp information om eventuella mediciner som tas, ställa in varningar och påminnelser om att ta läkemedelel vid tidpunkter. I appen kommer det också att vara möjligt att logga eventuella biverkningar som då kan delas med läkare för att hantera dosering och effektivitet.

Rekommenderat pris för Withings BeamO är 249,95 euro och planerad lansering är i juni månad. BeamO har även tilldelats CES Innovations Award Honoree.

 

Källa: Pressmeddelande

Galleri