CES 2024 – Rabbit R1 är din alldeles egen lilla AI-assitent

Från sajten:
image

CES 2024 handlar inte bara om robotdammsugare och smarta dörrlås. Det dyker även upp lite andra och udda prylar som till exempel Rabbit R1.

Rabbit R1 presenterades igår på CES 2024 och denna nya produkt kan närmast beskrivas som en liten AI-driven assistent som finns med dig under dagen. Produkten är utvecklad av startupföretaget Teenage Engineering och vad de vill är att ta bort alla appar som finns i våra mobiltelefoner och förlita oss på konversationer. Den använder ett eget operativsystem, Rabbit OS, och är utrustad med en liten 2,88″ touchskärm, ett analogt skrollhjul, två mikrofoner, en högtalare och en kamera som går att rotera i 360 grader.

Genom att trycka och hålla in den dedikerade “Push-to-Talk”-knappen så aktiveras enheten och börjar lyssna. Be din Rabbit R1 att utföra något och den sätter igång med att hitta ett svar eller utföra något åt idg. Den använder en teknik som kallas för Large Action Model (LAM) och denna är designad för att få saker och ting gjorda hellre än att förlita sig på olika API:er eller appar.

 

Rekommenderat pris för Rabbit R1 är 199 amerikanska dollar och mer information finns att ta del av på hemsidan. Rabbit R1 kräver inga abonnemangskostnader. Är du sugen på att se hela deras presentation så finns den här.

Källa: Engadget

Man hade kunnat gjort en $7-app istället.
Den här kommer leva max ett år, om den skeppas.