CES 2024 – LG slår rekord i ljusstyrka på sin nya flaggskeppsmodell

Från sajten:


LG:s G4 är nu den ljusstarkaste OLED-TV:n på marknaden och har över 3000 nits.

Ljusstyrkan är uppmätt på LG:s nya flaggskeppsmodell. Vincent från YouTube-kanalen HDTV Test har fått tillgång till LG:s nya OLED-TV G4 där han mätte ljusstyrkan till över 3000 nits. Det är den ljusstarkaste OLED-TV:n hittills. 2023-årsmodellen G3 mättes förra året till 1450 nits, förklaringen verkar ligga i effektivare algoritmer och förbättrade former på linserna som reflekterar tillbaka ljus (Micro Lens Array). Mätningen gjordes i HDR på ett litet fönster som täcker 10 procent av TV:ns bildskärmsyta. Vincent misstänker att LG inte kommer att sälja modellen med 3 000 nits till Europa på grund av EU:s energiregleringar, men det återstår att se.

Samsung visade nyss upp sina nya OLED-modeller på teknikmässan CES, där de hävdar att deras nya modeller är 20 procent ljusstarkare. Samtidigt som Sony meddelade att de så småningom ska sluta med OLED-TV och satsa på mini-LED istället. Det ska bli kul att följa kampen om den bästa OLED-TV:n 2024 och tillverkarna har gått ut starkt i år.

Har en C8 så den har ju några år på nacken och visst kan man uppleva ljusstyrkan något svag soliga dagar men i övrigt sjukt nöjd med den! När det är mörkt är det rent av så att man nästan upplever att man blir bländad av ljuset, speciellt när man kör HDR-material :sweat_smile:

Jag har ägt en C8 och jag håller med dig. Lite ljussvag och hanterar reflektioner ganska dåligt. Annars en riktigt bra TV.