CES 2024 – Evie Ring är den första smarta ringen utvecklad för kvinnor

Från sajten:
image

Evie Ring är marknadens första smarta ring som är fokuserad på kvinnor. Ringen har utvecklats efter att tusen kvinnor tillfrågats om vad de ville ha i en sådan.

Företaget Movano Health lanserar nu marknadens första smarta ring som är riktad mot kvinnor. Nyheten presenterades på elektronikmässan CES 2024 där den också fått en Honoree Award. Ringen har sensorer som är relaterade till kvinnors biometriska uppgifter och har utvecklats efter att 1 000 kvinnor tillfrågats om vad de vill ha i en smart ring.

Evie Ring är tillverkad i reptålig metall och har en mindre öppning som ger viss flexibilitet för att passa in på de förändringar som uppstår dagligen i fingerstorlekarna. Den laddas upp via ett portabelt laddfodral som har tillräckligt med batteri för att ladda ringen 10 gånger. En laddning ger 4 dagars drift. Via appen fås daglig statistik kring aktiviteter och återhämtning i en enkel överskådlig graf. Funktionen “Spot Check” visar puls och syremängden i blodet när som helst under dygnet.

Mer information om Evie Ring finns att läsa på företagets hemsida. Rekommenderat pris är 269 amerikanska dollar och den går att beställa från hemsidan och är tillgänglig i tre olika färger; Gold, Rose och Silver. Det finns ingen abonnemangskostnad för Evie Ring men observera att appen i nuläget endast finns tillgänglig för iOS.

Källa: Pressmeddelande

Galleri