Car2Go/DriveNow lägger ner stora delar av sina verksamheter

Från sajten:
https://teknikveckan.com/car2go-drivenow-lagger-ner-stora-delar-av-sina-verksamheter/


image

Inte heller i USA fungerar bildelningstjänsterna Car2Go och DriveNow och bolaget som äger dem båda drar sig ur hela kontinenten. Samtidigt blir det klart att man försvinner från London, Bryssel och Florans här i Europa. För några år sedan slutade man köra i både Köpenhamn och Stockholm efter hundratals miljoner i förluster här.

Kvar blir några länder i centraleuropa inklusive tyskland.

Det grundläggande problemet med de bilpools-tjänster där vi kunde plocka en bil på stan och parkera den på annat ställe var det faktum att det var ganska dyrt per minut och ibland kunde det vara dyrare att hitta parkering än resan i sig. Vidare tog bolagen en hel del parkeringsböter och allmänt dyra parkeringskostnader och slutligen så ansågs de konkurrera med kollektivtrafik och inte löste problemet med för mycket bilar in innerstaden.

Car2Go startades av Daimler och DriveNow av BMW men för några år sedan slog de samman tjänsterna under ShareNow-varumärket.

Via Techcrunch.

 

De ska fokusera på bostadsföreningar. Sunfleet gör väl så?.
Vi har även så i vårthus och det funkar helt ok… Har jag hört, aldrig använt.

Sunfleet var stationsbaserad, kostar en tiondel så mycket men du måste hämta och lämna bilen på samma ställe på en fast plats.

Var ligger Floranse?

1 gillning

Nej, ShareNow finns fortfarande i Köpenhamn

Verkar så, Car2Go var det som lade ner men DriveNow verkade klara sig. Men Share Now listar inte Danmark som ett land man verkar i, skumt: Choose a city | SHARE NOW

Bilarna finns i appen i alla fall :slight_smile:

1 gillning