Canon satsar på mjukvara med Kokomo för videosamtal

Från sajten:
image

Canon känner vi till från främst kameror och skrivare men de har mer i sin portfölj. Nu tittar företaget närmare på mjukvara också med Kokomo för videosamtal.

Japanska företaget Canon är välkända för sina kameror och skrivare men de är även verksamma inom en rad andra områden. Vid elektronikmässan CES 2023 i Las Vegas har de visat upp Kokomo VR som är en mjukvara för videosamtal. I samband med pandemin förändrades mångas beteenden och hemarbete blev en del av vardagen. Detta fick företaget att tänka till och med sin grund inom just bild så ville man lösa människors önskan att ansluta med varandra.

Canon Kokomo

Kokomo VR är en mjukvara som ger realtidsvideosamtal i 3D. Användaren behöver ha ett VR-headset och en smartphone för att komma igång. Mjukvaran skannar av ditt ansikte och skapar en fotorealistisk 3D-avatar av dig och personen du samtalar med. Kokomo drar nytta av rörelsesensorer i headsetet och kameran för att fånga dig i den tredimensionella världen.

Det som är intressant med denna lösning är att användaren inte behöver ha produkter från Canon. Detta är med andra ord ett stort avsteg från företagets kärnverksamhet.

Vad tror vi om Canon Kokomo, kan det bli något som förenklar våra distansmöten?

Källa: TechCrunch