Canon presenterar sin första kompaktkamera för vlogging

Från sajten:
image

Canon har presenterat sin första kompaktkamera, speciellt designad för vlogging. Det inbyggda stativet gör PowerShot V10 till en mångsidig funktionell kamera.

Japanska företaget Canon har presenterat sina första kompaktkamera där målgruppen är personer som sysslar med vlogging. Kameran har bland annat 4K UHD filminspelning, högkvalitativa mikrofoner, inbyggt stativ och 14 unika färgfilter.

Canon PowerShot V10 väger 211 gram och får plats i fickan. Kamerahusets stadiga vertikala design är helt ny för Canon och den centrala inspelningsknappen är skräddarsydd för snabb och smidig enhandskontroll.

PowerShot V10 har en stor 1-tums CMOS-sensor som levererar 4K videokvalitet och den har också kapacitet för stillbildstagning. Läget Movie Digital IS passar perfekt för handhållen filminspelning, hjälper till att undvika kamera-skakningar och ger också skarpare, renare bilder med mer detaljer och klarhet.

Canon PowerShot V10 matchar den breda kapacitet som finns på olika sociala medieplattformar. Kameran kan användas i både vertikal och horisontell riktning och spelar in upp till en timmes kontinuerlig video. Dessutom ser funktionen Auto Level till att filmen och klippen inte blir sneda, något som minskar tiden för redigering av innehållet.

Kameran är utrustad med två stora stereomikrofoner för berättelser och en tredje mikrofon för brusreducering. Förutom det redan inbyggda vindfiltret finns ett vindskydd som tillval i den avancerade tillbehörsutrustningen, som ytterligare förbättrar ljudkvaliteten utomhus.

Det finns en 2″ LCD touchskärm som kan vändas framåt för self-vlogging eller för att filma andra. Med det inbyggda stativet kan man spela in mer fristående innehåll, till exempel matlagningskurser, vandringar eller populära format som ‘Get Ready With Me’, ‘Unboxing’, ‘AMA’ eller videolistor.

PowerShot V10 är helt kompatibel med Canons app Camera Connect för bekväm överföring av filmer till en smartphone eller surfplatta via Wi-Fi. Utöver detta finns även HDMI- och USB-portar för enkel överföring till laptop eller dator, eller för användning som webbkamera. Laddning sker via USB-C.

Rekommenderat pris är 5 599 kronor och mer information finns att läsa på hemsidan.

Källa: Pressmeddelande

Galleri